Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowy loader: Mini-Starter.bat

(1/2) > >>

Etek41:
Witam! Właśnie pracuje nad nowy mini-loaderem. Do Pita: Nie myśl sobie, że chce z tobą rywalizować, bo mój loader nigdy nie prześcignie twojego start.exe :-) Jak na razie jest tylko wersja alpha która obsługuje Eu07-424 z quarka.

http://www.members.lycos.co.uk/wojciechsz/mini-starter.zip

Wypakować loadera do katalogu z symkiem. Oczywiście razem z powstawaniem tras będą aktualizacje do loadera :-)

Winger:
A ze tak spytam, skoro istnieje loader odpalajacy symulator z EU07-424 na przyklad, po co tworzyc kolejny, jesli nie wnosi nic nowego?

Podziwiam prace i poswiecony czas, ale nie ma sensu tworzyc czegos co juz zrobione.

Kakish:
Ja proponuje za miast pisac kolejne loader skupic sie na jednym wspolnie.
To co wg mnie jest do zrobienia to podprogram wyszukujacy w katalogu dynamic wszystkie pliki *.mmd. Przyda sie to to do edycji skladow pociagow z poziomu loadera

Dżyszla:
Loaderów i tak jest obecnie cztery, w tym jeden oficjalny, jeden opubikowany (ten z STV) i dwa niepubliczne (w fazie tworzenia). Ten byłby trzecim.

Troszkę ja nie w temacie chyba... Jak mają się pliki mmd do edycji składów?

Kakish:

--- Cytat: "Dżyszla" ---Troszkę ja nie w temacie chyba... Jak mają się pliki mmd do edycji składów?
--- Koniec cytatu ---

To taki moj pomysl wyjasnie go pokrotce

w kazdym pliku mmd jest zdefinowany osobny typ pojadu(taboru)
Jesli loader znajdzie wszystkie mmd to bedzie wiedzial jaka baza taboru obecnie dysponuje.
Jesli w defninicjach w mmd dodamy odnosnik do pliku z obrazkiem do loadera ulatwi to wyswietlanie skladow
Z pliku mmd loader moze sie dowiedziec czy jest to lok, czy wagon i czy mozna go prowadzic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej