Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Przezroczysta ściana lasu

<< < (2/3) > >>

Marcin_EU:
Na pewno mozna, wszak taki las byl na poczatku pierwszej trasy jeszcze w notatniku robionej :)

Bart:
Mi się wydaje że to (przezroczysty las) zabije FPS których jest sporo na trasie, dlaczego? Oto moje uzasadnienie... (mogę się mylić bo sam do tego doszedłem):

Dlaczego FPS spada przy trakcji? Bo cała masa przewodów? Jezdne podtrzymujący i trzymające... Otóż McZapkie twierdzi że to nie spowalnia bo to same linie są więc należy mu wierzyć... W takim razie jeśli nie to to co innego?
Słupy  i bramki? są ich setki... No tak ale wyświetlane są na dystansie 1000 metrów od obserwatora a każdy słup składa się z 10 trójąktów a bramka z 28 trójkątów. Ile tego jest na dystansie 1000 metrów? Dla porównania powiem że taki ET22 ma 6288 trójkątów więc taka sieć to równowartość 1 loka, jednak po wstawieniu loka czy dwóch loków na scenerię nie powodóje takiego rażącego spadku.
Więc co? Zostają wysięgniki... ale to przecież zaledwie płaska tekstura... dwustronna więc tylko 4 trójkąty na jeden... więc luz.... nie zwalnia

A JEDNAK!!

Każdy jednen wyposażony w maske przezroczystości (TGA)... a nawet nie jedną bo oprócz wysięgnika jest jeszcze dodatkowy zaczep...
Zastanawiam się czy gdyby sieć zrobić FULL 3d (wysiegniki ale proste) czy by FPS nie urosło...
McZapkie... co o ty myślisz??

Pit:
A mozeby sprobowac wczytac same słupy bez drutów ?? i porównać.

Paul -  w czym odwaliłeś taki fajny rysunek ??

Paul:

--- Cytat: "Pit" ---Paul -  w czym odwaliłeś taki fajny rysunek ??
--- Koniec cytatu ---

Tylko się nie zdziw - w... Paincie. I zajeło mi to jakieś 2 - 3 minuty:P

RPK-74:

--- Cytat: "Paul" ---Tylko się nie zdziw - w... Paincie. I zajeło mi to jakieś 2 - 3 minuty:P
--- Koniec cytatu ---

TAA TAA TAA CHYBA WĄSATA KAMERA!!! NIE MA TO JAK DOBRA ŚCIEMA!!
PS: Ale rysunek dobry jest!!!

Pozdro dla Autorów i wszystkich MK

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej