Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Trasopisarstwo - moje problemy

<< < (7/18) > >>

201E-003:
Nie chcąc zakładać nowego tematu - zapytam tutaj.
Zacząłem dłubać sobie swoją scenerię w 3dsie 10, wszystkie parametry ustawione poprawnie, rozjazdy zwyczajne i tory układają się wzorowo, ale gdy przychodzi do położenia anglika - zaczynają się schody. W skrypcie main, gdy wybiorę stwórz zwrotnicę mam do wyboru osiem najczęściej używanych. Gdy wybieram K34R150 i kliknę "Stwórz", pojawia się dowolny, poprzednio używany rozjazd (zamiast anglika). Z kolei, gdy z ramki poniżej wybiorę K34R190 i kliknę w koniec uprzednio stworzonego toru, pojawia się anglik nadnaturalnych rozmiarów - na oko ma ze 300 metrów. Cóż począć?

matfre96:
Pokaż screena chociaż. Czy używasz rozjazdów R300? Angliki najlepiej pasują do R300.

szczawik:

--- Cytuj ---Z kolei, gdy z ramki poniżej wybiorę K34R190 i kliknę w koniec uprzednio stworzonego toru, pojawia się anglik nadnaturalnych rozmiarów - na oko ma ze 300 metrów.
--- Koniec cytatu ---
Najpierw odpowiednio ustaw konfigurację programu, potem będziemy radzić:
http://sigman.kolej.org.pl/kurs-3dsmax/01.html

hunter:

--- Cytat: epoka9.24 w 06 Stycznia 2013, 15:18:43 ---Pokaż screena chociaż. Czy używasz rozjazdów R300? Angliki najlepiej pasują do R300.

--- Koniec cytatu ---
Co ma typ rozjazdu do zlej konfiguracji jednostek w programie...

201E-003:

--- Cytat: szczawik w 06 Stycznia 2013, 15:59:00 ---
--- Cytuj ---Z kolei, gdy z ramki poniżej wybiorę K34R190 i kliknę w koniec uprzednio stworzonego toru, pojawia się anglik nadnaturalnych rozmiarów - na oko ma ze 300 metrów.
--- Koniec cytatu ---
Najpierw odpowiednio ustaw konfigurację programu, potem będziemy radzić:
http://sigman.kolej.org.pl/kurs-3dsmax/01.html

--- Koniec cytatu ---
Jak wspomniałem na wstępie, program skonfigurowany zgodnie z poradnikiem Sigmana.

W załączniku screen z omawianej sytuacji - w dolnym rogu, zaznaczony prostokątem zwykły, prawy rozjazd P34R300 - by można było znaleźć perspektywę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej