Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Brak semaforów wyjazdowych?

<< < (2/2)

szczurek:

--- Cytat: hunter w 06 Lipca 2009, 20:24:06 ---Wymien te scenerie, przynajmniej z 3.

--- Koniec cytatu ---

Taka sytuacja występuje na pewno w scenerii Krzyżowa - Drawowo,  quark_mce i linii 546, ale tak z pamięci ciężko wszystkie sobie przypomnieć. Następnym razem podczas jazdy zapiszę sobie co, gdzie i jak, żeby było wiadomo o które miejsca chodzi.

EU07-457:
A mnie się wydaje, że błędnie interpretujesz pojecie semafora wyjazdowego. Z Twojego opisu wynika, że oczekujesz semafora po minięciu wszystkich zwrotnic itp. Semafor wyjazdowy może znajdować się nawet w połowie stacji, gdzie po jego minięciu przejeżdżasz po drodze przez kilka lub kilkanaście rozjazdów zanim wyjedziesz na szlak. Myślę, że zamiast S11 dostajesz S10 i jest to całkiem normalne. Jedziesz tą "czterdziestką" do momentu minięcia przez skład ostatniego okręgu zwrotnicowego i rozpędzasz pociąg do prędkości rozkładowej.

muri:
Ja to interpretuję tak, że ograniczenie podane podczas wyjazdu obowiązuje do semafora wjazdowego opuszczanej właśnie stacji (czyli tego co go mijamy patrząc na niego od tyłu), tudzież wskaźnika W5 który stoi (a przynajmniej powinien stać) 100 metrów wcześniej. Może tak być?

Quork QTar:
Skoro @Siodemka 457 opisuje tak samo jak i ja, i jest tak we wszystkich krajach o ktorych wiem jak jest, to najprawdopodobniej i w Polsce tak jest; ostatnia os za ostatnia zwrotnica -> szlakowa.

szczurek:
Tak, oczywiście chodziło o S10.

Dziękuję za wyjaśnienia, teraz jest już wszystko jasne.

Przenoszę do działu infrastruktura.
Lepiej późno niż wcale ;]
Quark-t

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej