Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Tarcza kształtowa ostrzegawcza trzystawna.

<< < (6/7) > >>

Rudzik:
No to postaram się, jeśli takiego powtarzacza znajdę w incach, a co do niewiedzy innych, to mozna napisać krótką instrukcję co do tego semka. Dzisiaj wieczorem wstawię tą Tp, potem wrócę drut. Jeszcze kilka eventów niepotrzebnych wywalić po starej SBL-ce, poprawić kilka kształtowych (trochę złe w złych miejscach...) i traska można powiedzieć będzie gotowa:)
A temu się o tą SBL-kę pytam, bo praktycznie jak skład wyjedzie z Bochni/Brzeska, to jest tylko osłonięty semaforem wyjazdowym, a najbliższy semafor wjazdowy jest w Bochni/Brzesku... Jeśli będziemy prowadzić osobowy bądź towarowy z Brzeska, przed nami jedzie pośpiech prowadzony przez AI. Co, jeśli stanie na szlaku, albo będzie się wlókł 40 km/h (z AI nigdy nic nie wiadomo) a my 120 km/h i go na łuku spotkamy?
Pierwsze myślałem gdzieś w połowie trasy zrobić jakiś semafor, tylko nie wiem jaki. Pierwsze myślałem zwykły, a przed nim To. W jedną i w drugą stronę. Tak dla bezpieczności... Trasa długa nie jest, więc jeśli staniemy, to nie na długo.

Mannerheim:

--- Cytat: Kacu w 23 Lutego 2009, 15:21:03 ---A temu się o tą SBL-kę pytam, bo praktycznie jak skład wyjedzie z Bochni/Brzeska, to jest tylko osłonięty semaforem wyjazdowym, a najbliższy semafor wjazdowy jest w Bochni/Brzesku... Jeśli będziemy prowadzić osobowy bądź towarowy z Brzeska, przed nami jedzie pośpiech prowadzony przez AI. Co, jeśli stanie na szlaku, albo będzie się wlókł 40 km/h (z AI nigdy nic nie wiadomo) a my 120 km/h i go na łuku spotkamy?
--- Koniec cytatu ---
Chyba nie chcesz przez to powiedzieć, że Maszyna wypuści w takiej sytuacji pociąg na zajęty szlak?

--- Cytuj ---Pierwsze myślałem gdzieś w połowie trasy zrobić jakiś semafor, tylko nie wiem jaki. Pierwsze myślałem zwykły, a przed nim To. W jedną i w drugą stronę. Tak dla bezpieczności... Trasa długa nie jest, więc jeśli staniemy, to nie na długo.

--- Koniec cytatu ---
Jak już masz zamiar coś takiego zrobić, to najlepiej wyznacz gdzieś na szlaku posterunek odstępowy i wyposaż go w semafory (kształtowe badź też świetlne dwukomorowe czerwony-zielony).

Rudzik:

--- Cytuj ---Chyba nie chcesz przez to powiedzieć, że Maszyna wypuści w takiej sytuacji pociąg na zajęty szlak?

--- Koniec cytatu ---
No właśnie dla tego, ze względu na to, że nie ma SBL-ki, chcę zrobić coś na kształt posterunku odstępowego. Albo po prostu na każdym przystanku semafor dam. Bo są 2 po drodze. To by najlepiej dzieliło szlak na 3 części.

AtapiCl:

--- Cytat: Kacu w 23 Lutego 2009, 16:06:32 ---No właśnie dla tego, ze względu na to, że nie ma SBL-ki, chcę zrobić coś na kształt posterunku odstępowego. Albo po prostu na każdym przystanku semafor dam. Bo są 2 po drodze. To by najlepiej dzieliło szlak na 3 części.

--- Koniec cytatu ---
Zrób tak, jak być powinno - na szlaku bez SBL może być tylko jeden pociąg. Dopóki poprzedni (np. AI) nie zjedzie ze szlaku, nie możesz wyjechać ze stacji. Także na łuku pośpiecha nie dogonisz, bo zgodnie z przepisami on musi dojechać do następnej stacji, żebyś Ty mógł wyjechać.

Ryszard-san:

--- Cytat: Kacu w 23 Lutego 2009, 15:21:03 ---No to postaram się, jeśli takiego powtarzacza znajdę w incach,

--- Koniec cytatu ---

Raczej nie znajdziesz ;) (odwrotny układ komór niż w obecnych no i sygnał wszystkie 3 się świecą dla ograniczenia)

Pozdrawiam Ryszard

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej