Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Tarcza kształtowa ostrzegawcza trzystawna.
Rudzik:
Ok pogrzebałem trochę i uruchomiłem te To. Zrobiłem tak jak radził Paul, dałem 3-komorową.
--- Cytuj ---Spoko. Nikt CI nie mowi, ze masz to robic w notatniku.
--- Koniec cytatu ---
Sory... Po prostu od 3 dni non stop patrzę w notatnik i mam go dość:)
« Dodano: 22 Lutego 2009, 20:08:47 »Chyba jednak wstawię drut, bo robią się ładne klocki z dieslami. SP42 nie zdąża na zwrotce za Bochnią i połowa składu jedzie po torze niewłaściwym. Skład z bocznicy (węglarki) ruszają mimo Sr1... i jadą ze mną na czołowe (gdy manewruję do towarowego). A tak poza tym to wszystko OK:)
A'propo Paul z tą sygnalizacją co mówisz
--- Cytuj ---(3-komorowe tarcze ostrzegawcze, wyjazdowe z 2 zielonymi itp.)
--- Koniec cytatu ---
, to była wtedy SBL-ka? I te wyjazdowe to semki 6 komorowe, i mogą być używane jako wjazdowe?
Paul:
--- Cytat: Kacu w 22 Lutego 2009, 19:28:16 ---Chyba jednak wstawię drut, bo robią się ładne klocki z dieslami. SP42 nie zdąża na zwrotce za Bochnią i połowa składu jedzie po torze niewłaściwym.
--- Koniec cytatu ---
Według RailMap ten kawałek elektryfikowano w 1962.
--- Cytuj ---A'propo Paul z tą sygnalizacją co mówisz
--- Cytuj ---(3-komorowe tarcze ostrzegawcze, wyjazdowe z 2 zielonymi itp.)
--- Koniec cytatu ---
, to była wtedy SBL-ka? I te wyjazdowe to semki 6 komorowe, i mogą być używane jako wjazdowe?
--- Koniec cytatu ---
Taką sygnalizację posiada Tarnów: http://semaforek.xt.pl/plany/tarnow.gif, a z tego wynika że instalowana była tam dosyć wcześnie (gdyby była później, to była by już normalna). Więc możliwe że na innych stacjach tej linii wcześniej też była podobna. Nie mam pojęcia czy była już wtedy SBL (mogła być też jednokierunkowa), może ktoś z tamtych okolic będzie wiedział.
Inne stacje ze starą sygnalizacją:
http://semaforek.xt.pl/plany/debica_towarowa.gif
http://semaforek.xt.pl/plany/czechowice_dziedzice_poludniowe.gif (tu zapewne dolne zielone soczewki na wyjazdowych zostały wymienione na pomarańczowe; zwróć uwagę że są urządzenia mechaniczne i "brakuje" niektórych semaforów)
Pozdr
Ryszard-san:
Bardziej realne jest zdjęcie pierwsze, tylko powtarzacz dalej tak w połowie tego łuku co widać.
Pozdrawiam Ryszard
Ps. A jeszcze fajniej by było jak by tam wstawić świetlny powtarzacz starego typu czyli układ POM.,BIAŁ.,ZIEL. widok komór w kolejności od góry (Semafor wskazuje sygnał zezwalający na jazdę ze zmniejszoną prędkością - jak świecą się wszystkie 3 komory)
Sakorius:
--- Cytat: Ryszard-san w 23 Lutego 2009, 11:42:56 ---(...)
Ps. A jeszcze fajniej by było jak by tam wstawić świetlny powtarzacz starego typu czyli układ POM.,BIAŁ.,ZIEL. widok komór w kolejności od góry (Semafor wskazuje sygnał zezwalający na jazdę ze zmniejszoną prędkością - jak świecą się wszystkie 3 komory)
--- Koniec cytatu ---
Już widzę te okrzyki trolli "co to jest?!" "dlaczego?!". Takie urozmaicenie trasy starą sygnalizacją, to bardzo ciekawa sprawa. Dla niektórych jednak może sprawić to trudność, ale inni będą mogli sobie zobaczyć jeszcze, jak to kiedyś było:) Ale pomysł jak najbardziej godny realizacji.
EU07-457:
--- Cytat: Sakorius w 23 Lutego 2009, 12:24:04 ---Takie urozmaicenie trasy starą sygnalizacją, to bardzo ciekawa sprawa. Dla niektórych jednak może sprawić to trudność, ale inni będą mogli sobie zobaczyć jeszcze, jak to kiedyś było:)
--- Koniec cytatu ---
Istnieją jeszcze miejsca, gdzie takie obrazy to codzienność ;) Przykładowo w Skierniewce jest baaaardzo klimatycznie jadąc od strony Koluszek w kierunku Łowicza. Wyświetla się tam również pomarańczowy pas, co też jest stosunkowo rzadko spotykane.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej