Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Różne mariuszowe narzędzia
Mariusz1970:
Edytor - usprawnienie i dodatkowe mozliwosci szlaczkowania oraz funkcja skrotowej nawigacji po skoroszycie.
Mariusz1970:
Pakiet narzędzi Excleowskich, udostępnię na życzenie poprzez prośbę na PW.
DjSon231:
Polecam te narzędzia. Są dosyć dobrze rozwinięte, świetnie nadają się do dekorowania scenerii oraz jej poprawek, "z grubsza". Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy, można także zgłosić się do mnie, mam paczuszkę "Tory_semafory_przejazdy.xls" zaaktualizowaną do najnowszej MaSzyny. Moje spostrzeżenia:
- warto nie włączać pełnego pobierania i rysowania wszystkich obiektów przy ładowaniu scenerii; coś może się schrzanić tak o, po prostu. Ponadto turbozamula wtedy, tak samo Vbs.
+ 1 i 5 opcja oraz hipsometria to wg. mnie "must-be".
- jeżeli chce się mieć optymalnie działające toole, warto używać MS Office 2003.
- jeżeli komuś Excel nie czyta polskich znaków - będzie wywalać błędy. Warto się o to postarać lub zainteresować się tematem i edytować sobie samemu, także w makrach vbs'ie.
Mariusz1970:
Poprawa/zmiana dotychczasowych funkcji oraz nowości.
Z nowości:
1) Wstawianie pól rolnych o dowolnym kształcie
2) Wstawianie gór o dowolnym kształcie
3) Automatyczne zalesianie gór.
4) Tworzenie szablonów pól, gór. Import/eksport szablonów z/do scenerii.
PS Wiem, że są lepsze narzędzia. To tak dla mnie w ramach relaksu sobie coś tam ćwiczę.
Lukasz998:
Dzień Dobry, czy ten edytor należy wypakować do głównego folderu maszyny czy do pliku scenery ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej