Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Propozycja urealnienia symulatora.
Mytnik:
Spróbowałem. Nadal bez zmian
AtapiCl:
--- Cytat: brave w 28 Stycznia 2009, 10:29:05 ---Dalej to samo, mam taki wpis:
--- Koniec cytatu ---
Działa, tylko Ty tego nie widzisz. Przy tym poprzednim wpisie oddal się od składu do granicy jego widzialności - wtedy zaobserwujesz takie płynne zanikanie jak we mgle. A to, że jej nie widać to już jest kwestia dobrania optymalnych parametrów takich jak kolor mgły itp...
EDIT:
Do odpalania trasy używasz startera Ra? Bo możliwe też, że masz w ustawieniach startera wybraną opcję zamieniania wpisów atmo, light, nieba na jakąś wybraną z listy. I dlatego też nie widzisz rezultatów. Dlatego też wybierz w ustawieniach opcję 'nigdy nie zmieniaj'.
Mytnik:
Chcę mieć taką mgłę jak @Patrykos, na tym screenie.
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,7899.150.html
uetam:
--- Cytat: Patrykos w 28 Stycznia 2009, 09:42:40 ---Tak i po jeździe po torze przeciwnym do zasadniczego, na taborze jest wymagany sygnał Pc2.
--- Koniec cytatu ---
Teraz to sie nazywa po prostu torem lewym. Pc2 jest wymagany tylko wtedy, gdy blokada nie jest dostosowana do ruchu po torze lewym, czyli mechanik musi dostac rozkaz N :)
JONIN_EZT:
Z tym S1 w realu to się spotkałem na trasie SKM. Pociągi PR są kierowane na tory SKM (i pewnie jeszcze dużo takich przypadków będzie zanim nie skończą remontu pomierzy 3 i 4 peronem na Gdyni Głównej). Wracając do sprawy, jakaś PRka minęła S1 gdzie 500 metrów dalej też stała skmka przed S1 wjazdowym do Gdyni, PRka zahamowała jakieś 100 metrów przed, szkoda że aparatu nie miałem bo by fajna fotka poszła ogólnie.
Tak w sumie to się zastanawiałem w jaki sposób jest przeprowadzany rozkaz N? Mechu dostaje jakiś rozkaz pisemny (o ile taki dostaje i co na nim jest) czy jakiś sygnał od dyżurnego ruchu? jak to wygląda?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej