Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Propozycja urealnienia symulatora.
Mytnik:
Witam.
Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.
Czy można by w MaSzynie zrobić coś takiego że np. jedziemy sobie szlakiem, i dostajemy na SBL czerwone światło. Musimy się zatrzymać przed nim i dopiero możemy jechać dalej, z prędkością 20 km/h.
Można by było też zrobić jazdę po torze niewłaściwym.
To na pewno nadało by realności MaSzynie
Kiedyś prosiłem o pisanie poziomo, więcej prosił nie będę.
REWIZOR
Monczan_SP32:
Z tego co wiem, to jak dostaniesz na SBL s1, to stoisz, nie jedziesz. Jeżeli SBLka zwariuje, i masz "choinkę", to wtedy można to uznać za sygnał niepewny, i wtedy ma zastosowanie reguła, o której mówisz.
Jazda po torze niewłaściwym - z tego co pamiętam jest, w Zwierzyńcu, misja z poc. pospiesznym. Po wyjeździe jedziemy lewym, bo na prawym stoi sobie pociąg pogotowia sieciowego.
Patrykos:
Tak i po jeździe po torze przeciwnym do zasadniczego, na taborze jest wymagany sygnał Pc2.
Quark-t:
A trasę Zwierzyniec choćby Kolega widział? Masz jazdę po niewłasciwym z powodu uszkodzenia sieci trakcyjnej.
A co do SBL: jak dobrze pojedziesz w Krzyżowej2 EP08 za czechem, to też będziesz miał S1 na SBL, o ToP'ach wskazujących nakaz zwolnienia do 20km/h nie wspominając.
Mannerheim:
--- Cytat: Monczan_SP32 w 28 Stycznia 2009, 09:40:37 ---Z tego co wiem, to jak dostaniesz na SBL s1, to stoisz, nie jedziesz. Jeżeli SBLka zwariuje, i masz "choinkę", to wtedy można to uznać za sygnał niepewny, i wtedy ma zastosowanie reguła, o której mówisz.
--- Koniec cytatu ---
Każdy semafor SBL wskazujący sygnał S1 można przejechać po zatrzymaniu przed nim, o ile w zasięgu widoczności nie ma przeszkody do jazdy (Vmax 20 km/h aż do następnego semafora wskaz. sygn. zezwalający)...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej