Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Dyskusja - Sprzęt graficzny forumowiczów

<< < (14/15) > >>

El Mecánico:
Tak się składa, że to nie program decyduje z ilu rdzeni/procesorów korzysta, tylko system operacyjny, który pomiędzy aplikacją a sprzętem tworzy pewną warstwę pośrednią, w której to faktycznie aplikacje są wykonywane. W systemie są zaimplementowane bowiem pewne mechanizmy, które odpowiadają za prawidłową synchronizację wątków w systemie wieloprocesorowym. Tak więc lepiej jest nie ustawiać koligacji na jeden tylko rdzeń/procesor, tylko pozostawić robotę windzie, która o dziwo całkiem dobrze sobie z tym radzi. Co prawda lepszą wydajność osiągnelibyśmy na systemach Uniksowych, gdzie obsługa wieloprocesorowości jest o wiele lepiej dopracowana.

Mucios:
Komputer:

Procesor : AMD Athlon 2.0 GHz
RAM : 512 MB DDR
Karta graficzna : ASUS A9250 128 MB
Karta dzwiękowa : C-MEDIA Xear 3D
Dysk : 80 GB

Na komputerze w symka nie pogram :/.

Laptop:

Procesor : Intel Core Duo 2 2.0 GHz
RAM : 2 GB DDR2
Karta graficzna : GeForce 8800 896Mb/128bit
Karta dzwiękowa : Zintegrowana HD
Dysk : 400 GB

Na laptopie to symek Mi śmiga jak marzenie :).

R.

youBy:
Oj, ja tam na 9200SE też śmigałem :P
Ogólnie mój zabytek to tak:
AMD AthlonXP 1700+ 1,47 GHz
768 MB RAM @ 266 MHz
GeForce 4 Titanium 4200-8x

Symek działa, jak działa, ale działa! miejscami na trasie mam po 40-50 FPS, na dużych stacjach z reguły 10-15, z rzadka spada do 7. Ogólnie daje radę w rozdzielczości 1024x768. Nic się nie zanosi na to, żeby sprzęt mój uległ jakiejś znaczącej modernizacji w przeciągu najbliższego czasu. Zobaczymy, co będzie w najbliższym czasie :)

pol102:
youBy przekręć procesor do 1,8 GHz , podnieś taktowanie pamięci karty graficznej i ciesz się symkiem tak ja na drugim komputerze :)

Żabek:

--- Cytat: ShaXbee w 21 Grudnia 2008, 22:19:46 ---Poniżej 30FPS nie udało mi się zejść, ale na tej maszynie nie zainstalowałem niczego poza packiem by Mariusz & Defiler.

--- Koniec cytatu ---
Poczekajcie (jeszcze z rok) na PMP-PW to pogadamy o FPS ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej