Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Sprzęt graficzny forumowiczów

<< < (5/5)

Monczan_SP32:

--- Cytat: ShaXbee w 11 Grudnia 2008, 17:50:48 ---Poprostu muszę podjąć decyzje projektowe - czy pakować się w shadery z OpenGL 2.0 czy raczej używać starszych. Przy obecnym układzie głosów widać że osoby posiadające karty niezgodne z OGL 2.0 będą miały renderowanie bez żadnych shaderów - SPT będzie dalej grywalne, ale oprawa graficzna może być znacznie uboższa.

--- Koniec cytatu ---
Zdrowe podejście. Szlag mnie trafiał, jak kiedyś niektóre aplikacje czy (o wiele częściej) gry, potrafiły się na mnie wypiąć, bo musiały mieć Shadery & Bajery znalezione w kompie. Widać, że najważniejsza jest w MaSzynie jednak nadal fizyka, nie grafika, i chwała wam za to, drodzy twórcy. Oby tak dalej! :)

janek32:
Witam,
ja z MaSzyny korzystam na dwóch laptopach, oba mają układy Intel GMA. Zbyt dobre to one chyba nie są, na wielu trasach mam mały FPS, mimo że włączyłem opcje potrójnego buforowania (zawsze trochę podniesie).

Co to są właściwie te shadery?

mechatronik:

--- Cytat: janek32 w 12 Grudnia 2008, 16:36:46 ---Co to są właściwie te shadery?

--- Koniec cytatu ---

http://pl.wikipedia.org/wiki/Shader

pol102:

--- Cytat: Monczan_SP32 w 11 Grudnia 2008, 23:25:32 ---
--- Cytat: ShaXbee w 11 Grudnia 2008, 17:50:48 ---Poprostu muszę podjąć decyzje projektowe - czy pakować się w shadery z OpenGL 2.0 czy raczej używać starszych. Przy obecnym układzie głosów widać że osoby posiadające karty niezgodne z OGL 2.0 będą miały renderowanie bez żadnych shaderów - SPT będzie dalej grywalne, ale oprawa graficzna może być znacznie uboższa.

--- Koniec cytatu ---
Zdrowe podejście. Szlag mnie trafiał, jak kiedyś niektóre aplikacje czy (o wiele częściej) gry, potrafiły się na mnie wypiąć, bo musiały mieć Shadery & Bajery znalezione w kompie. Widać, że najważniejsza jest w MaSzynie jednak nadal fizyka, nie grafika, i chwała wam za to, drodzy twórcy. Oby tak dalej! :)

--- Koniec cytatu ---

ShaXbee ujął to troszkę inaczej. Poczytaj, pomyśl. Za rok będzie jeszcze mniej ludzi ze sprzętem nie obsługującym wersji 2.0, co za tym idzie nie znajdziesz tu nawet słowa, że jakość grafiki zejdzie na boczny tor. Poczytaj, popytaj o SPT, jaki silnik graficzny, co potrafi... i czytaj dokładnie.

pawelpiotr19:
Gainward GF9600GT 512mb DDR3 OC (GPU-700 GRAM-2000 Shader-1760)

Cenna informacja, ale ankieta już dawno nieaktywna jest, a poza tym ostatni post był wysłany ponad 2 miesiące temu...
Uważaj na przyszłość.
Quark-t
Upsss. Za długo przed kompem. Przepraszam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej