Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Sprzęt graficzny forumowiczów
Tomcio:
--- Cytat: Winger w 11 Grudnia 2008, 13:27:06 ---Taaaa... Wydaje mi sie ze jeszcze conajmniej rok minie zanim uzytkowe wersje SPT ujrza swiatlo dzienne. Do tego czasu ilosc osob ze starszymi kartami jeszcze bardziej zmaleje. No przeciez za 65 zl mozna kupic karte z GF 6600 GT i obsluga Vertex Shader 3.0...
--- Koniec cytatu ---
Pragnę zauważyć że wymagania gier są dawane pod konkretną grę i nie czeka się aż ludzie dostosują sprzęt pod wymogi gry przed jej wydaniem. Komu zależy na grze to "uciuła" te parę zł by coś sobie tam wymienić. Tym bardziej że jak się domyślam SPT będzie potrzebowała głównie wymiany karty graficznej, na ciut nowszą, a koszt tej wymiany nie jest jak widać wygórowany. Chyba że SPT będzie miał wymagania jak np. GTA 4?
Czekając na każdego można sie nie doczekać.
Winger:
Nikt nie czeka, po prostu logiczne zalozenia SPT wciaz sa w powijakach, dluga droga do uruchamialnej wersji...
A zalozenia sa takie, ze SPT bedzie na tym samym sprzecie chodzilo szybciej niz obecna wersja.
ShaXbee:
Poprostu muszę podjąć decyzje projektowe - czy pakować się w shadery z OpenGL 2.0 czy raczej używać starszych. Przy obecnym układzie głosów widać że osoby posiadające karty niezgodne z OGL 2.0 będą miały renderowanie bez żadnych shaderów - SPT będzie dalej grywalne, ale oprawa graficzna może być znacznie uboższa.
Dolmio89:
Na laptopie mam Mobile Intel 965 Express Chipset Family, nie znam się i nie jestem pewien czy podpada pod coś z opcji do wyboru.
ShaXbee:
@Dolmio: I965 ma X3100
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej