Autor Wątek:  Wagon Eamos na model Eaos ?  (Przeczytany 5985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WSK

• Otrzymane polubienia: 3
Wagon Eamos na model Eaos ?
« dnia: 29 Czerwca 2008, 11:52:23 »
Witam!
Mam do Was drodzy forumowicze pewien problem, ponieważ mam fotki na tex. wagonu Eamos i chciałbym wykonac jego texture a wygląda on jak Eaos ( wiem, że Eamos to wagon niski ale sami zobaczcie)

Jedyne róznice które wyłapałem to, że jest ten wagon krótszy od eaosa ale minimalnie wyższy no i własnie... Nie posiada on dwóch drzwi na jednym boku co świadczy, że jeżeli bym robił ten wagon na modelu eaosa to z modelu eaosa wychodziły by drzwi z dwóch stron boku.
Doradzcie mi coś na ten temat .Myśle, że dośc jasno się wyraziłem i licze na wasze propozycje.
Pozdrawiam!
...

Offline eu07-001

Odp: Wagon Eamos na model Eaos ?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Czerwca 2008, 13:49:35 »
W symku masz 401Z/1, a na zdjęciu jest inny ,tylko jaki...

Offline Żabek

• Gdzie jest guzik rezygnacji?
  • Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Czerwca 2008, 14:24:23 »
To jest wlasnie nazewnictwo wagonow przez prywatnych przewoznikow. Pewnie jakbys poszukal, znalazlbys identyczny wagon oznaczony jako Eaos.
Moim zdaniem jest to zwykly Eaos tyle ze nie polskiej produkcji (moze ruminskiej, blugarskiej itp) dlatego troszke sie rozni ukladem drzwi i z tego powodu nazwano go Eamos, zapominajac ze wygladaja zupelnie inaczej...
The Frog

Offline WSK

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Czerwca 2008, 15:05:56 »
Czyli mam zrozumiec, ze nie robic tej textury dopiero wtedy gdy powstanie taki model ?
Trudno, może ktoś się podjąc robieniem takiego wagonu (tylko skąd plany) Zdjęcia mam.
...

Offline |andy|

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2008, 15:19:00 »
Trudno, może ktoś się podjąc robieniem takiego wagonu (tylko skąd plany)

Mogę zeskanować jeśli będzie taka potrzeba. Może nie są super szczegółowe, ale podstawowe wymiary są.

Offline WSK

« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2008, 15:22:25 »
Trudno, może ktoś się podjąc robieniem takiego wagonu (tylko skąd plany)

Mogę zeskanować jeśli będzie taka potrzeba. Może nie są super szczegółowe, ale podstawowe wymiary są.
No to teraz brakuje chętnych modelarzy plany są, zdjęcia są. Jeżeli już ktoś by się podjął spawania tego wagonu i potrzebuje textury nie się zgłosi na gg to zrobie wtedy nowe mapowanie. Tak tylko najpierw musi powstac model :]
EDIT. Sprawdziłem co mam w archiwum no i mam materiał na 2 wagony. PmT często przyjeżdza także będzie się mnożyło:)
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2008, 15:25:02 wysłana przez hummel »
...

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 876
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwca 2008, 18:41:20 »
To jest wlasnie nazewnictwo wagonow przez prywatnych przewoznikow. Pewnie jakbys poszukal, znalazlbys identyczny wagon oznaczony jako Eaos.
Moim zdaniem jest to zwykly Eaos tyle ze nie polskiej produkcji (moze ruminskiej, blugarskiej itp) dlatego troszke sie rozni ukladem drzwi i z tego powodu nazwano go Eamos, zapominajac ze wygladaja zupelnie inaczej...
Wszystko pasuje: węglarka budowy zwykłej, czteroosiowa, długośc ładunkowa poniżej 12m (w tym wypadku 10m), nieprzystosowana do wyładunku na wywrotnicach czołowych, mogąca jeździć z prędkością maksymalną 100 km/h w ruchu międzynarodowym - czyli Eamos. Oznaczenie to nie wksazuje, że musi być ona niska; po prostu PKP ma takie :)
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Patrykos

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 9
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2008, 19:13:24 »
Może to eaos-w?
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.