Jak się nad tym zastanawiam, to bardziej użyteczne było phpBB, bo np. zintegrowane z imageshackiem, łączące kolejne posty tej samej osoby. Ale to może jest kwestia ustawień. Zagłosowałbym, żeby zostało SMF, ale pytanie było inne. Może nie jestem tutaj długo, ale z phpBB korzystam od 2002 roku i rozpracowałem jego bazy, aby zrobić własne formularze rejestracji i edycji danych użytkownika.
Do SMF nie mam większych zastrzeżeń, jest mi bez różnicy, które by miało być. Podoba mi się opcja wklejania obrazków w posty. Wyszukiwarka jest do poprawy, bo po wybraniu wątku szuka tylko w nim, przez co wiele osób nie znajduje tego, co by chciała. Również wyniki wyszukiwania wyglądają czasami dziwnie. Denerwujące jest czasem to, że gdy klika się na link w poście, to z prawej strony pojawia się suwak a link przeskakuje do następnej linii. Po zmianie na SMF zepsuło się formatowanie w paru postach (inna składnia list). Akurat ja korzystam z wyłączonymi avatarami i podpisami i byłbym zadowolony, jakby jeszcze się coś dało odchudzić.