Problem zdaje się ciągnie od exe 664. Z defilerem jak robiliśmy paczkę, to on właśnie wpadł na pomysł na podmiankę loka w Quarku z SU na ST44 i zadziałało. Postanowiliśmy iść na skróty i utoworzyłem katalog SU45spec specjalnie do Quarka, gdzie była hybryda chk od ST44, reszta od SU i zadziałało (poprawione tylko wymiary loka w chk na SU).
Teraz pytanie, nie wiem, być może mimo tych działań ponownie pojawił się problem na wyższych exe mimo tej hybrydy, a pytanie brzmi czy masz tą "specjalną SU", czy zwykłą?
Nie chciało nam się wtedy dochodzić co w chk to powoduje.
Kiedyś były jakieś dziwne pomysły aby podjeżdżać na wysokość zegara w Quarku, ale to był raczej zbieg okoliczności, iż komuś zjechało to do szopy.
Event, który niejako zapamiętuje, iż EU07-424 wjechał na "ślepy" tor znajduje się tuż za semaforem, więc podjeżdżanie na wysokość zegara nic nie daje.
Ja natomiast wyczaiłem na zwykłej SU (ale nie potrafię sobie tego wytłumaczyć), iż jeśli poczekam przed 1 zwrotką prowadzącą na stację (zatrzymam się tą EU) i będę czekał, aż SU zacznie wjeżdżać na peron, wtedy szpula za semafor i o dziwo SU wtedy mi zjeżdżała. Wykonałem kilkanaście prób i może raz mi się nie udało. Teoretycznie nie powinno to mieć wpływu, ale na moim kompie miało. To testowałem na exe 664.
Inni twierdzą natomiast, że to ma związek ze sterownikami do karty graficznej.
Najlepiej pobawić się w chk i dojść, które to linia(e) w chk w SU to powodują.