Tylko mnie nie skarćcie, że odgrzewam kotlety. Sprawę mam. ;) Otóż jestem w trakcie tworzenia SPOTa (Co prawda dla Trainz [Tak tak, dla Trainz - wiem, że nas nie lubicie. ;)]), ale bardzo interesowałaby mnie wymiana pomiędzy naszymi symulatorami. Otóż już mówię o co chodzi dokładnie.
Mój 57-2023 (Bo dokładnie ten egzemplarz mam na warsztacie) jest tworzony na podstawie schematów i bardzo dokładnych zdjęć, będzie zatem wierną repliką oryginału. Na YT widziałem przypadkiem film z przejazdu 57-2000 w MaSzynie, na którejś z map. Rozumiem, że beta to beta, ale modelik jak sami stwierdziliście ma sporo błędów.
Nie wiem jak wygląda sprawa FPSów i polygonów w MaSzynie, bo mój 57 jest/będzie dość szczegółowym modelem, a chciałbym, żeby obie strony były zadowolone (i żeby płynnie wszystko grało ;d)... Zatem proponuje wymianę... Mój mesh 57-2000 w zamian za Wasz mesh kabiny 57-2000.
Żeby nie być gołosłownym pokażę dwa screeny z budowy. Zaznaczam, że to dopiero początek tworzenia (a ja jestem teraz w trakcie matur, a piszę po to abyście się mogli zastanowić). (W załącznikach)
Od razu mówie, że gdy skończę teksturować wszystkie części meshu poddam attatchowi, weldowi i smoothowi, a żeby wszystko ładnie wyglądało. ;) Oczywiście wszystkie okna zostaną wycięte, będzie widoczne wnętrze w 3D.
Poza tym myślę, że warto naprawić stosunki między MaSzyną i TRSem. Zaznaczam, że z mojej strony nie jest to żaden przekręt, pliki leżą bezpiecznie na moim serwerze i po każdym zapisie są aktualizowane, także wysypanie dysku im nie grozi.
Pozdrawiam!