Autor Wątek:  Impas Bałtyk  (Przeczytany 4121 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cagex

• Otrzymane polubienia: 0
Impas Bałtyk
« dnia: 24 Października 2007, 20:43:45 »
Wiem , że to poruszano: Impas w misji Bałtyk, lecz jakoś mi te porady nie pomogły,
Które eventy w tej misji należy poprawić?
Proszę tylko o wskazanie -po eksperymentuje ;).
Załączyłem log.txt-tak mi się wydaje

Aha, umie jest SM42 mniej kłopotliwa niż SM31 bo mi się wczytuje a ta druga mimo wpisu w dynamic.dat i plików w folderze dynamic
nie chce się wczytać -widać nie lubi mnie . Sm42 też nie jest idealna ale daje się okiełznać np.: ma jechać do przodu  a jedzie do tyłu; a trochę używam tego symulatora i podstawy uruchomiania i sterowania pojazdami są mi znane ;) , wiem że wynika to z niedoskonałości modelu.
A symulator jest całkiem fajny nawet w tej formie, wymaga czasami ingerencji we wpisy w scenerii (próbuje rozgryźć semafory i zwrotnice -trudne, każdy trasopisarz ma swój styl pisania trasy-to ostrzeżenie dla tych co chcą ściągać a nie pisać swoją trasę)
Dałem to w dziale pomoc, bo chodzi mi o jedną konkretną odpowiedź, jeśli  moderatorzy uważają ten wątek za mało istotny a tak jest to niech będzie na bocznicy. Mnie tylko chodzi dobrą zabawę w symulatorze i przejście misji ze spalinówką scenerii Bałtyk.

Offline mechatronik

• Zasłużony dla Symulatora
  • Kierownik sekcji napraw lokomotyw
    • Filmy kolejowe
  • Otrzymane polubienia: 172
Odp: Impas Bałtyk
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Października 2007, 21:49:11 »
A poprawkę do trasy Bałtyk ściągnąłeś? Bo jeśli nie to jest tu:
http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626/
Autoryzacja: M62, M62Ko, M62M, BR231, BR232, BR233 060DA, TEM2, S200, t448p, SM42, SM30, SM03, SA105, SA108, SA132, SA134
EU07 (4E, 303E), ET21 (3E/1, 3E/1M), ET22, 111Ed, E4MSU, ES64F4, E186, E189, E140, E181, E182, E183, ET40, EN57, EN57AKW, EN76

Offline cagex

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Października 2007, 11:38:20 »
Tak , znam ten link

PEKAPE

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2007, 13:33:52 »
Witam

Na głównej stronie symulatora jest link do programu E-1,są tam między innymi opisy semaforów kolejowych,polecam ściągnąć i zapoznać się bardzo pomocny program w szczególności dla trasopisarzy i nie tylko.Polecam

Pozdrawiam

Offline Mihau

• Grafika - brak ciągnie z procka
  • Otrzymane polubienia: 17
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Października 2007, 14:01:21 »
Witam
Na głównej stronie symulatora jest link do programu E-1,są tam między innymi opisy semaforów kolejowych,polecam ściągnąć i zapoznać się bardzo pomocny program w szczególności dla trasopisarzy i nie tylko.Polecam
Pozdrawiam
A co to ma wspólnego z tematem, instrukcją E1 nic nie poradzisz.
@cagex spróbuj usunąć trasę Bałtyk i ''zainstalować'' ją jeszcze raz a potem poprawkę może sie uda
Strażak-ratownik, kierowca OSP Susz

Offline cagex

« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2007, 14:41:04 »
Instrukcje E1 znałem kiedyś  na pamięć a nawet R1 -chciałem być maszynistą ale niewyszło, rozumiem troske.  Chiałem uniknąć metod wyrzuć wszystko i od nowa mało puczające ale rozumiem podejście (przedtem podjęłem taką próbe, bo proste rozwiązanie) :)) Niestety muszę mieszać w składach bo problem z Res (wagony platformy: mam ale wpis który jest polecany nie jest zgodny z tym nowym no i Sm 31 niedałem rady -wpisywałem też z ręki to co trzeba wpliku dynamic dat -może mam jakiś brak pliku do SM31-nie wiem, ale powalcze bez Sm31, a tak na marginesie: Czy narazie rozwojowa wersja maszyny ta przyszła będzie zopatrzona już we wszystkie wskaźniki stopsowame na PKP (np w formie biblioteki ) np.: zamknąć skrzydła pługa odśnieżnego?

Offline Mariusz1970

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 288
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Października 2007, 15:30:31 »
Czy narazie rozwojowa wersja maszyny ta przyszła będzie zopatrzona już we wszystkie wskaźniki stopsowame na PKP (np w formie biblioteki ) np.: zamknąć skrzydła pługa odśnieżnego?

Napiszę coś, co mało ludzi wie, otóż od 24.12.2007 od godz. 18, nastąpi w MaSzynie (plik eu07.exe) aktywacja specjalnego algorytmu. Efektem jego działania będzie to, iż codziennie z jakieś scenerii ginąć będzie jakiś wskaźnik. Myślę, że ów algorytm wyszedł na przeciw Twoim oczekiwaniom.

Sm 31 niedałem rady -wpisywałem też z ręki to co trzeba wpliku dynamic dat -może mam jakiś brak pliku do SM31-nie wiem

Tutaj też zdradzę tajemnicę, otóż kiedyś rozmawiałem z autorem programu start.exe, powiedział mi, że nie cierpi SM31 i w związku z tym zablokuje jego wyświetlanie w start.exe.

Offline cagex

« Odpowiedź #7 dnia: 25 Października 2007, 15:45:27 »
Nawet fajnie , element wandalizmu w mazynie ginące wskaźniki, a tak powżnie niezauważyłem takiego wskaźnika o którym pisałem na żadnej trasie do maszyny -to była tylko luźna dygresja, a Sm31 też mi się nie podoba :)) \
PS

FAJNY ŻART