Autor Wątek:  Trasa epkowo - etkowo  (Przeczytany 9689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
  • Otrzymane polubienia: 35
Trasa epkowo - etkowo
« dnia: 04 Września 2007, 19:54:52 »
Wielu wieszało na mnie psy po ostatnim zamieszaniu jak zrobiłem. No cóż sam sobie jestem winien, nie kryje zrobiłem to z głupoty. Ale nie o tym :) jak niektórzy dojrzeli wznowiłem prace na rzecz symka, pofociłem to i owo dla Kretka i dla Wojtasa, a sam pracuję nad nową trasą.
Na chwilę obecną można przejechać około 33km, szlakowa 80km/h, wstępnie napisane eventy dziłają(:D). btw czekać na S2 na rozpoczęciu :P jeszcze z 2 tygodnie roboty i będzie cacy

Aaa jeszcze link
http://www.sendspace.pl/file/FN6G8mzk/

Proszę o zgłaszanie błędów w osygnalizowaniu. Podejrzewam że może coś wisieć w powietrzu to też proszę zgłaszać.
Aby rozpocząć testing trzeba mieć SU45 MKaczego, wagony Bh oraz Z1.
 Avatar niezgodny z Regulaminem. Proszę zmienić. Mute na 20 dni.
Akvin
« Ostatnia zmiana: 16 Września 2007, 14:51:02 wysłana przez Akvin »

Offline Mutopompka

• Na IRC-u SPRĘŻAREK vel. tyqtyqtyq
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Trasa epkowo - etkowo
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Września 2007, 20:26:31 »
No to wiec tak:
1) podczas wczytywania traski wywala błąd eventów:
1a) Event "start_a_s1_s2" does not exist
1b) Event "majkowniki_8_sr1_sr2" does not exist

2) niektóre semki wiszą w powietrzu (przed wiaduktem)
3) od kiedy na wiadukcie ustawia się rozjazd???
4) za strome skarpy :)
5) Kawałek lasu jest w powietrzu (obok wiaduktu)

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Września 2007, 20:35:33 »
te 2 eventy to mnie po prostu irytują, nie moge dojść w czym tkwi problem. Co do semków to już poprawiłem większość ale potrzebuje złotego środka... ; skarpy tak zostaną bo tego jest z 20km ;p a co do lasu to musze sprawdzić
 Warunkowe pozwolenie na pisanie na forum. Wpadka = wylatujesz

Offline Mutopompka

• Na IRC-u SPRĘŻAREK vel. tyqtyqtyq
  • Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Września 2007, 20:38:43 »
te 2 eventy to mnie po prostu irytują,
Bo na bank event odpalajacy sie na samym poczatku to start_a_s1 (tak mi w logu pokazuje. Moze literowkę żeś walnał?

PS. User @ pol chce poinformowac, ze jutro bedzie update traski.
« Ostatnia zmiana: 04 Września 2007, 22:45:17 wysłana przez Mutopompka »

Offline bohunIC

• Zasłużony dla Symulatora
  • Ну погоди
  • Otrzymane polubienia: 14
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Września 2007, 23:28:27 »
1) podczas wczytywania traski wywala błąd eventów:
1a) Event "start_a_s1_s2" does not exist
1b) Event "majkowniki_8_sr1_sr2" does not exist
Jeśli chodzi o te skrypty, wszystkie 3d maxy począwszy od wersji 5 w góre po exporcie scenerii do pliku scn z napisanymi eventami, w stylu event2 sem_info przypisany do toru, po odpaleniu w konsoli wywala info że DOES NOT EXIST, ale on istnieje i jest załadowany i działa! Tylko 3d max 4 niemiał tego i wszystko sie pieknie exportowało bez wywalania komunikatów. Domniema że kiedy skrypty powstały był 3d max 4. Teraz każdy używa 7 albo 8. Przydałoby sie to poprawić bo irytuje już na samym starcie.

Co do trasy to odpaliłem bez eventów i składów żeby sie przelecieć po terenie i co znalazłem:

Nastawnia lewituje w powietrzu ;)
Most jak z Mortal Kombat, i mnóstwo modeli niedpasowanych do szlaku czy też innych obiektów nachodzących na siebie! Jeśli chcesz w ciągu kilku dni zrobić ją na cacy to czeka cie mnóstwo pracy! Życze powodzenia.

P.S. Fajny jest klimat gór bo czułem sie jakbym jechał pociągiem w dalekiej chińskiej prowincji. Klimat jak MK.

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Września 2007, 06:40:07 »
wiem w czym rzecz :) do SK przypiąłem zły event (s1 ale ja głupi jestem :P ) przed 11 wyjdzie najnowsza paczka, poprawione sem, las, rozjazd zostaje bo to tor w budowie :)

P.S. a jak wrażenia?

Offline RooteK

• Nieoficjalna strona węzła kolejowego Jaworzno.
  • Otrzymane polubienia: 27
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Września 2007, 13:49:24 »
Te latające domki popraw :D

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Września 2007, 17:18:13 »
Jeśli chodzi o te skrypty, wszystkie 3d maxy począwszy od wersji 5 w góre po exporcie scenerii do pliku scn z napisanymi eventami, w stylu event2 sem_info przypisany do toru, po odpaleniu w konsoli wywala info że DOES NOT EXIST, ale on istnieje i jest załadowany i działa! Tylko 3d max 4 niemiał tego i wszystko sie pieknie exportowało bez wywalania komunikatów. Domniema że kiedy skrypty powstały był 3d max 4. Teraz każdy używa 7 albo 8. Przydałoby sie to poprawić bo irytuje już na samym starcie.

Co do trasy to odpaliłem bez eventów i składów żeby sie przelecieć po terenie i co znalazłem:

Nastawnia lewituje w powietrzu ;)
Most jak z Mortal Kombat, i mnóstwo modeli niedpasowanych do szlaku czy też innych obiektów nachodzących na siebie! Jeśli chcesz w ciągu kilku dni zrobić ją na cacy to czeka cie mnóstwo pracy! Życze powodzenia.

P.S. Fajny jest klimat gór bo czułem sie jakbym jechał pociągiem w dalekiej chińskiej prowincji. Klimat jak MK.

Doobra, co znaczy że most jest jak z MK? za za mało elementów? hmm mnie wkurza jak jadę i patrząc na obiekt który ma 70k faceów i muli mi symka.
Niedopasowane elementy? Aż chce się zapytać: "co to znaczy"? który jest nie tak?
Z tą chińską prowincją to jakiś komplement, obelga, pochwała?

Offline eu7rulez

• ZbanowanyZbanowany
  • Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Września 2007, 19:07:44 »
SIema POl102 Mi sie ta trasa nie uruchamia mimo kabiny su45 ver 2 . Poradz zmienilłem loka dałem eu07 i nic . Dałem exe 664 i poszła . PZDR
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2007, 19:21:08 wysłana przez eu7rulez »
Kubica góruje!!! :)

Offline bohunIC

• Ну погоди
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Września 2007, 21:03:07 »
Pochwała! Podoba mi sie klimat, ale niepodobają mi sie zwieszone w powietrzu modele domków i innych obiektów! Niedopasowane są tory do dworca i cała reszta. Mosta jest jak MK bo jest oryginalny i taki jak w filmie prawie!

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Września 2007, 18:01:06 »
Z tym dworcem to będzie poprawka, bo raz ze beznadziejnie położyłem tory, a dwa że ta odnoga która potem przechodzi górą musi mieć wjazd albo przed albo tuż za mostem. modele w powietrzu to kłopot, bo wychodziłem z założenia że jak wstawiam jakiś model jako ten sześcianik to tak żeby dolna ściana lekko wchodziła w podłożę. btw środek sześcianu jest środkiem danego modelu (punktem (0,0,0))?

I apdejt wydam po weekendzie gdyż nie przewidziałem złośliwości nauczycielki i mam w pon sprawdzian z zeszłego roku :(

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Września 2007, 13:31:28 »
i upragniony apdejt, piszcie co jest nie tak bo użyłem skryptów z działu na warsztacie

http://www.sendspace.com/file/jgkpfw

Offline RooteK

• Nieoficjalna strona węzła kolejowego Jaworzno.
  • Otrzymane polubienia: 27
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Września 2007, 20:19:12 »
I kto to mówi pol, i kto to mówi! Popraw mapowanie trawy bo jest rozmyta jak fix. W dodatku zaokrągl jakoś brzeg nasypu (przy moście z łukiem) bo widać jego środek XD

Offline Cesky Kretek

• Trust no one.
  • Otrzymane polubienia: 159
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Września 2007, 20:24:34 »
I kto to mówi pol, i kto to mówi!
Jak to kto? Kolega Pol, a kto inny?
Popraw mapowanie trawy bo jest rozmyta jak fix.
Co to za porównanie... jest rozmyta jak 'fix' ? O_o Mapowanie trawy można zrobić na samym końcu... tutaj chodzi o to żeby przez mapowanie nie wywalało przy eksporcie. Takie duperele sie na końcu ustawia.

W dodatku zaokrągl jakoś brzeg nasypu (przy moście z łukiem) bo widać jego środek XD
Tutaj masz trochę racji...

Offline bohunIC

• Ну погоди
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Września 2007, 21:36:27 »
i upragniony apdejt, piszcie co jest nie tak bo użyłem skryptów z działu na warsztacie

http://www.sendspace.com/file/jgkpfw

A jakie ma znaczenie uzycie skryptów takich czy siakich? Ja uważam że żadne, Sam uzywam na przemian skryptów starych, nowych i najnowszych. Myśle że przy exporcie i samym wstawianiu wiecej problemów jest niż z samymi skryptami. Krecik ma racje detale jak trawa jest do poprawienia na końcu, ważne żeby sceneria wyglądała porządnie!