No właśnie natrafiłem na coś takiego że PDTV: "Obraz i dźwięk zgrany z Tv /SAT nagrywany za pośrednictwem cyfrowej karty pci TV". Czy to nie świadczy o zgrywaniu?
Oczywiście. Równie dobrze ktoś mógł napisać TVRip i wyszłoby na to samo. Nie widzę innej możliwości nazwania pliku PDTV lub TVRip ze względu na to, że to przecież normalne że ten program został zgrany z TV. Ja nie widzę innej drogi zdobycia tego show (Kuba Wojewódzki Show :P).
Ostatecznie to obraz ten musiał zostać w którejś fazie zgrany przez jakiś tuner.
Albo taki odbiornik typu Pioneer, DreamBox etc. (dostaje się wraz z C+, Polsatem czy N) albo przez zwykłą kartę telewizyjną z np. kablówki.
Co do formatu xvid to można robić kompresje w locie przy zgrywaniu o czym na pewno wiesz.
Ale takie rozważania nie pomogą nam w dojściu do prawdy gdyż przedstawiony efekt można uzyskać bardzo szerokim spektrum programów obróbki obrazu... jakim? Nie wiem.
Wg mnie (i nadal będę za tym przystawał), to najpierw zostało zripowane, później dopiero skompresowane. Tak się zazwyczaj robi. No i jeszcze: "Xvid - iNtRuZ" <- to już świadczy, że to zostało robione przez jakiegoś zaawansowanego rippera. :P
Ale wg nie ważne przecież jest, jak ten ktoś to zrobił. Istnieje kilka możliwości i można każdą obstawiać, a prawdy możemy dociec pisząc do autora. :P Ktoś się podejmie i go poszuka? Ja nie widzę takiej potrzeby. :P
Pozdrawiam,
Czeski.