Autor Wątek:  Et22-2000 (BUG)  (Przeczytany 9445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawelpiotr19

  • Wiadomości: 138
  • DTK Katowice... I po [ga]garach :P
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Et22-2000 (BUG)
« dnia: 26 Kwietnia 2007, 12:52:00 »
Bardzo mi sie podoba ta kabina eale jest jeden bug, natomiast kiedy damy Shift+[ włącza się nam wyświetlacz. Natomiast kiedy go wyłączymy za pomocą samego guzika [ to nasz lok przesuwa sie do tyłu( ja trzymałem [ cały czas i znalazłem sie na drodze).

Scren:
http://eu07.pl/imageshack.us/img224/roftervh3.jpg
Max fps na szlaku 95 na stacjach od 50 do 25 fps.

Offline ABu

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 511
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 45
Et22-2000 (BUG)
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Kwietnia 2007, 12:55:49 »
Wyłącz debugmode.
ABu

Offline pawelpiotr19

  • Wiadomości: 138
  • DTK Katowice... I po [ga]garach :P
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Et22-2000 (BUG)
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Kwietnia 2007, 12:58:16 »
Czemu jak mozna spytać ma to coś do tego?
Max fps na szlaku 95 na stacjach od 50 do 25 fps.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5925
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 443
Re: Et22-2000 (BUG)
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Kwietnia 2007, 12:59:07 »
Wielokrotnie na forum było napisane. Klawisze ],[ działają poprawnie TYLKO w trybie normalnym. W trybie debugmode służą innym celom.
Musisz wyłączyć tryb debugmode w opcjach i już będzie jak należy.
Nie ma żadnego bugu (buga?) i chyba że chodzi o posiadaną przez Ciebie wiedzę i umiejętność pozyskiwania informacji.

PS: czemu masz w podpisie LOL?.
nie, jednak  nie chcę wiedzieć........

Offline pawelpiotr19

  • Wiadomości: 138
  • DTK Katowice... I po [ga]garach :P
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Et22-2000 (BUG)
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Kwietnia 2007, 13:04:12 »
Pierwsza sprawa nie wiedziałem o takim uroku debugmode(a) i druga sprawa podpis <LOL> to taki dla (jaj).
Max fps na szlaku 95 na stacjach od 50 do 25 fps.

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Et22-2000 (BUG)
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Kwietnia 2007, 14:05:51 »
mnie natomiast interesuje sposób jakim ten byczek zaczął jeździć po drodze :D
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline pawelpiotr19

  • Wiadomości: 138
  • DTK Katowice... I po [ga]garach :P
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Et22-2000 (BUG)
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Kwietnia 2007, 14:14:33 »
To było tak właczyłem wyswietlacz przypadkiem zamiast podnieść przedniego patyka i chciałem wyłączyć go ale zamiast tego lok zaczoł sie cofać. Ale nie tak normalnie ale jakgdyby sie steleportował wiec przytrzymałem [ i pojechałem dość kawałek przez pola i drogi.
Max fps na szlaku 95 na stacjach od 50 do 25 fps.

Offline Damian92

  • Wiadomości: 136
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Et22-2000 (BUG)
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Kwietnia 2007, 06:37:29 »
Cytat: "pawelpiotr19"
To było tak właczyłem wyswietlacz przypadkiem zamiast podnieść przedniego patyka i chciałem wyłączyć go ale zamiast tego lok zaczoł sie cofać. Ale nie tak normalnie ale jakgdyby sie steleportował wiec przytrzymałem [ i pojechałem dość kawałek przez pola i drogi.


Ja mialem podobną anomalnie, tylko ze po nacisnieciu [ lub ] jechalem z predkoscią swiatła do przodu i w tył, ale nie po drodze i polach tylko po torach ;].

Pozdrawiam

Dodano po 1 minutach:

 Aha i musze jeszcze dodac, ze ET22-2000 nie jest u mnie jedynym pojazdem, ktory takie jaja robi, jak jestem w kibelku, siodemce, et22 itd. to mam dokładnie to samo !

Offline janek32

  • Wiadomości: 567
  • EMIT Ghp400M4C
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Pewnie ;-)
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Maja 2007, 07:51:52 »
Bo tak się dzieje w debugmode. Tam jak się wciśnie [ lub ] to lokomotywa się ustawia w różnych miejscach startu, jadąc do nich. Na drodze też są miejsca startu w takich sceneriach, gdzie są samochody. Żeby wyświetlacz działał trzeba wyłączyć debugmode, i mieć nowe exe. Można je pobrać z tąd: http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=5133 E debugmode wyświetlacz można tylko włączyć, bo symulator ten klawisz traktuje jako {. Ale klawisz wyłączania [ już ma przypisaną funkcję. Wyświetlacz działa tylko na nowy exe z wyłączonym debugmode.

A, i jak loka postawi się na drodze, w miejsce samochodu, to też można nim jechać po drodze. Bo droga w symulatorze jest torem inaczej wyglądającym.
-Środa 844012.
-Zgłaszam się.
-Zapytaj energetykę, czy zapłacili rachunki, luzem ciągniemy i jest 2900.