W nowej wersji symka uruchomiłem ET22. Zgodnie z opisem miałem dojechać do kopalni ze składem próznych węglarek, tam je odstawić i podłączyć się do składu z węglarkami ładownymi i wrócić z powrotem. Zamiast tego miałem cały czas wolną drogę i mnąłem skład z węglem i jechałem dalej, tak jak w symulatorze EU07 424.
Więc albo wystąpił tutaj jakiś błąd, albo sam niewiem co się stało.
Druga sprawa to jazda EU07 536. Wyjeżdżam z szopy, potem podłączam się do składu i tak dalej. Wszystko jest OK, aż do powrotu do stacji macieżystej. Tam na semaforze wyjazdowym mam ustawioną wolną drogę. Zielone z pomarańczowym. Więc jadę dalej, choć wiedziałem,że to powinno być koniec drogi. Wyjechałem ze stacji i po przejechaniu pewnego odcinka skończyła się sieć trakcyjna. Oczywiście jechałem dalej bo to narazie w symku tylko atrapa. Jechałem tak kawał czasu aż w końcu najechałem na skład z węglarkami i to był koniec moich wojaży bez trakcji.
Czyli następny błąd w programie.
Sprawa trzecia, to zauważyłem, że podczas jazdy EU07 gdy dojeżdżam do stacji (zapominam te nazwy) po lewej stronie na koźle oporowym siedzi wykolejony ET22 (byk) raz luzem, a raz ze składem (to nie ja nim jechałem) więc mamy następny błąd w programie.