Ave.
Co zrobić kiedy nie moge dojechać do czoła składu bo... "wjeżdzm" lokiem w skład i nie moge go podpiać. Mam taki przyadek na trasie "zwrotnicowo" jadąc ET-22. W podstawowej wersji miałem 2 loki EU-07. W pierwszego loka wieżdzałem i zatrzymywałem się na 2. Kiedy podpiołem sie do 2 to ten pierwszy zachowyawł się jak bym go pchał przy jeżdzie. Kiedy zatrzymałem prowadzonego loka ten lok w którego wjechałem potoczył się dalej jak by był na luzie. Pozwoliłem sobie zmienić sklad z EU-07 na kilka wagonów "eaos". Efekt jest ten sam. Wjeżdzm w wagony. W czym tkwi błąd?
Pozdrawiam.
A ja niestety nie wiem która misja bo w zwrotnicowie takiej misji nie mam żebym musiał się podczepiać do innych lokomotyw. Mało tego nie pamiętam czy taka misja jest gdziekolwiek.
Pomimo tego powiem że niektóre karty graficzne nie radzą sobie w niektórych sytuacjach. I to może być przyczyną problemów. Nieczynna szukajka uniemożliwia mi znalezienie, ale był topic w dziale devs na temat łączenia wagonów i loków. Chodzi o ich ustawienie że każdy pojazd ma początek i koniec. Pojazdy łączymy -
początek- koniec+początek-koniec+początek- koniec.
Nie da się połączyć pojazdu
koniec- początek+początek-koniec+koniec-początek.
Natomiast mam problem bo nie zawsze mogę umieścić lokomotywę za składem. Tak żeby rozpocząć misję od pchania składu. Przy próbie wczytania takiej scn exe zgłasza błędy.