Tak te łączenia psują efekt ale spróbowałem z niebiem pochmurnym i jednak widać może jednak dało by się coś zrobić??
Hmmm.. Tak trudno odpalic sobie jakis psp, photoshop, corel i troszke sie pobawic? J aniestety czasu na wszystko nie mam :)
Pytanie, czy da się zmieniać wyświetlane nazwy na pragotronach ? Próbowałem kilka razy i nic :/
Tak oczywiscie. wystarczy wpisac np:
setpragotron prago_zawiechy_peron1 ptest3
^-komenda ^- nazwa pragotronu ^- plik z tekstem
narazie tylko w ten sposob, bo jak wiadomo wciaz trwaja testy - pozniej bede mslal nad eventowa zmiana tresci tablicy
parametr <nazwa_pragotronu> to nazwa z pliku definicji pragotronow
(pragotrons_analog.txt)
przykladowa zawartosc pliku:
prago_zawiechy_peron1…1…10.0…3.0…100.0…
prago_zawiechy_peron2…1…10.0…2.0…100.0…
prago_zawiechy_peron3…1…10.0…1.0…100.0…
EOPD
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
PAR01= nazwa
PAR02= aktywny?
PAR03= x
PAR04= y
PAR05= z
.......
Dodano po 27 minutach: ... Sprawa druga tyczaca sie debugowania ...
Otoz po wstepnym debugowaniu przeprowadzanym ze sceneria MOCZNIKI
(moczniki_eu06_eu07.scn) polegajacym na wywaleniu wiekszosci skladow
i zostawieniu tylko EU06+EU07 oraz 2 skladow w peronach a takze
zakomentowaniu evebtow trasa sie odpalila. Nastepine odhashowalem
SU45 jako AI no i sie posypalo... Siegnalem wiec do historii zmian i backupow (ze wczesniejszego 'przepisywania') by z kazdej rewizji sprawdzic pliki world.cpp i co? okazuje sie ze na tamtym pliku
MOCZNIKI sie odpalaja ze wszystkmi AI. Hmmm, czyli polowa sukcesu za mna... Wkoncu odpalilem CALKOWO btw. zajebista trasa :), oczywiscie jeszcze na tamtym world.cpp. Co to znaczy? Ano znaczy to tylko tyle,
ze teoretyczie wystarczy jeszcze raz przepisac world.cpp i powinno byc miodzio :) btw. jade na wersji 1.0.9.2 675kb (690688bytes) czyli raczej to ine jest 674...
Dodano po 5 minutach: Aaaaaa. jeszcze jedno btw ;)
Czy ktos ma gorszy sprzet odemnie? (ATHLON 750 GF2 MX200 160ram)
bo ja nie nazekam, a nie lubie sluchac nazekania ludzi, ktorzy maja lepsze sprzety ;]