Autor Wątek:  Uruchamianie symulatora  (Przeczytany 4549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline egzekta

  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« dnia: 19 Marca 2006, 09:07:09 »
Witam. Jakakolwiek próba uruchomienia symulatora powoduje totalną zawiechę systemu.
Wersja symulatora: 220204
System: WinXP, grafa GeForce2 MX400, sterowniki 53.03
Log:
LINK

Offline Zukow

  • Wiadomości: 30
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Marca 2006, 10:03:07 »
W start.exe  w Opcjach odznacz Poprawka na częstotliwośc odświerzania monitora.

Offline egzekta

  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Marca 2006, 12:37:54 »
Tylko że przycisk "opcje" jest cały czas nieaktywny (nawet gdy wybrałem już trasę i skład).

Offline PEKAP

  • Wiadomości: 588
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Marca 2006, 12:44:01 »
To w głównym folderze symulatora znajdź plik eu07.ini i tam zmień.
-//-

Offline pinio

  • Wiadomości: 18
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2006, 11:15:17 »
Witam! Wczoraj miałem awarie systemu i musiałem go na nowo wgrać:( Po tej operacju nie chce mi sie uruchimić symulator tzn. gdy wybieram skład do prowadzenia pojawia się okno ładowania z logo symulatora i zdjęciem z jadącego pociągu i naglesię wyłącza nawet nie wyświetlając że ładuje dźwięki, scenerie, textury. Czy to znaczy, że od nowa wgrać całego symulatora? Czy może nie mam jakiegoś pliku albo coś innego? pozdrawiam
EP07-211

Offline kruger

  • Wiadomości: 362
  • Maszynista metra
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2006, 12:09:57 »
Cytat: "pinio"
Czy to znaczy, że od nowa wgrać całego symulatora?

MaSzyna nie jest programem instalowanym, czyli reinstalka systemu nie ma wplywu na dzialanie programu, pod warunkiem komp jest odpowiednio skonfigurowany na potrzeby MaSzyny (odpowiednie sterowniki itp.)

Offline pinio

  • Wiadomości: 18
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Marca 2006, 12:33:11 »
Aha czyli jest to prawdopodobnie wina sterowników tzn musze troche pogrzebać i sobie poustawiac. ok dzieki
EP07-211

Offline kruger

  • Wiadomości: 362
  • Maszynista metra
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Marca 2006, 12:42:46 »
Cytat: "pinio"
Aha czyli jest to prawdopodobnie wina sterowników tzn musze troche pogrzebać i sobie poustawiac. ok dzieki

Z doswiadczenia wnioskuje ze masz za nowe sterowniki grafiki. Napisz jaki masz sprzet, bedzie latwiej odpowiedziec.

Offline pinio

  • Wiadomości: 18
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Marca 2006, 14:19:12 »
Sprzet: Celeron 3.02, karta graficzna GeForce Fx550, 512RAM. Juz mi sie udało i wszystko jest jak dawniej. Pewnie to była wina sterowników bo wgrałem starsze ogólne dla wszystkich kart tego typu i jest OK. dzieki za pomoc. pozdrawiam. A ty jaki masz? Bo za bardzo nie wiem ile powinno byc fps na takim sprzecie jak mój:/

Dodano po 1 minutach:

 wiem, że to zależy od tego czy na stacji czy na trasie. napisz ile na stacji i ile na trasie
EP07-211

Offline kruger

  • Wiadomości: 362
  • Maszynista metra
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Marca 2006, 17:45:20 »
Cytat: "pinio"
Sprzet: Celeron 3.02, karta graficzna GeForce Fx550, 512RAM. Juz mi sie udało i wszystko jest jak dawniej. Pewnie to była wina sterowników bo wgrałem starsze ogólne dla wszystkich kart tego typu i jest OK. dzieki za pomoc. pozdrawiam. A ty jaki masz? Bo za bardzo nie wiem ile powinno byc fps na takim sprzecie jak mój:/

Ja mam Athlona XP 2500/512 ddr 400, gf fx 5200 a w robocie PIV 3GHz/512 ddr 400, gf fx 5900 i na obu mam wzglednie podobne wyniki, z przewaga 5900. Sterowniki mam 53.03 na obu.

Cytat: "pinio"
wiem, że to zależy od tego czy na stacji czy na trasie. napisz ile na stacji i ile na trasie

Roznie, raz na stacji ok 5-10, na trasie pod 30, innym razem o polowe nizsze. Chyba zalezy od 'widzimisie' komputra:>

Offline pinio

  • Wiadomości: 18
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Marca 2006, 22:35:43 »
Cytat: "kruger"
Sterowniki mam 53.03 na obu



Właśnie za bardzo sie nie orientuje ale co to są sterowniki 53.03? Skąd się je bierze? Jak zobaczyć mam jakie są na moim kopie?
EP07-211

Offline kwasny1410

  • Wiadomości: 32
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Uruchamianie symulatora
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Marca 2006, 07:31:37 »
Cytat: "pinio"
Cytat: "kruger"
Sterowniki mam 53.03 na obu



Właśnie za bardzo sie nie orientuje ale co to są sterowniki 53.03? Skąd się je bierze? Jak zobaczyć mam jakie są na moim kopie?

może pomoeże ci przeczytanie tego wątku: http://www.eu07.pl/forum/viewtopic.php?t=2906
a sterowniki 53.03 można sciągnąć stąd: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_53.03 no i potem oczywiście trzeba je jeszcze zainstalować na kompie. Ja też kiedyś o tym nie wiedziałem. Miałem WIN98SE i wszystko chodziło dobrze. Ale jak zainstalowałem XP to Maszyna zaczęła mulić niemiłosiernie... pomogło zainstalowanie wymienionych wyżej sterowników.
pytania są tendencyjne!