Autor Wątek:  CO nie tak  (Przeczytany 4099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarcinPKP

  • Wiadomości: 63
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« dnia: 17 Marca 2006, 11:48:21 »
Po wypakowaniu paczki do glównego katalogu maszyny, umieszczeniu wpisów do dynamic.dat  i dokonaniu wpisu pojazdu do scenery EP05 nie wyswietla mi  sie  !
Gdzie lezy problem ?Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Marcin

Offline P.J.

  • Wiadomości: 176
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 16
CO nie tak
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2006, 15:02:56 »
może wpis w dynamic.dat dałeś małymi literami a powinien być dużymi

POZDRAWIAM
Prawdziwy Wielkopolanin: Poznań  Główny - Środa Wielkopolska - Jarocin - Ostrów Wielkopolski - Kępno - Kluczbork - Lubliniec - Tarnowskie Góry - Bytom - Katowice - Kraków Główny i 170 kilometrów wielkopolskiego szlaku.

Offline PEKAP

  • Wiadomości: 588
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2006, 15:22:37 »
Lub nie zrobiłeś pustej linijki odstępu po/przed wpisem.
-//-

Offline MarcinPKP

  • Wiadomości: 63
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2006, 15:25:46 »
Wszystko to zrobilem prawidlowo
Marcin

Offline PEKAP

  • Wiadomości: 588
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2006, 15:32:03 »
No to jak zrobiłeś wszystko poprawnie to powinno działać, a więc zrobiłeś coś niepoprawnie, że nie działa.
-//-

Offline eu43

  • Wiadomości: 239
    • Zobacz profil
    • http://www.eu43.fora.pl/
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2006, 17:19:08 »
Nie wyświetla Ci się? No to może w wpisie lokomotywy dałeś "nobody" ? Zmień to na headdriver lub reardriver.

Offline zbych

  • Wiadomości: 156
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2006, 17:54:21 »
Witam..
 Wpis do dynm. dat. ma wyglądać tak;

EP0516
EP05-16
1

lub;

EP0523
EP05-23
1

w zaleznosci jaką chcesz jezdzic.
wielkość liter nie ma znaczenia! chyba że w notatniku masz zaznaczoną opcje; " uwzględniaj wielkość liter?"
Ale wazne nie stosuj opcji kopiuj/ wklej tylko wpisz sam te kodyi dodaj ostatnią linijkę pustą...
potem zamknij wszystkie aplikacje i po ponawnym otwarciu powinny być widoczne!!!
Ja też nieraz mam trudności  z nowymi wpisami nie wiem dlaczego to nowe Exe. tak sie zachowuje?
Pozdrawiam...
Chciałbym iść do nieba ze względu na klimat, ale... w piekle tylu znajomych...
Do Miłego..ZBYCH.

hunter

  • Gość
CO nie tak
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2006, 19:09:16 »
Cytat: "zbych"
Ja też nieraz mam trudności  z nowymi wpisami nie wiem dlaczego to nowe Exe. tak sie zachowuje?


jakie nowe exe kolego.... to start.exe
Tak Pit zaprogramował i tak jest, niestety.

Pozdrawiam.

Offline Kozi

  • Wiadomości: 791
  • Prosto z Serca Europy...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
CO nie tak
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Marca 2006, 19:33:56 »
a moze musi spacje usunąc które sie pojawiają jak kopiował wpis do dynamic.dat z forum?

niech je usunie i potem sie pyta
"... W Moich Snach Wciąż WŁOSZCZOWA !!!"

Offline kwasny1410

  • Wiadomości: 32
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Marca 2006, 02:04:36 »
trzeba uważać też, żeby nie było żadnych spacji we wpisach... miałem ten sam problem, wszystko poszło jak usunąłem niepotrzebne spacje na końcu każdego wiersza wpisu. A spacje te biorą się stąd że pewnie wpisy brałeś z forum za pomocą "kopiuj-wklej"

Dodano po 2 minutach:

 Nie zauwazyłem posta powyżej mojego, ale chodzi mi o to samo.
pytania są tendencyjne!

Offline MarcinPKP

  • Wiadomości: 63
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
CO nie tak
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Marca 2006, 09:47:52 »
Witam,wiec tak zrobiłem tak jak napisał  Zbych tzn. wszystke wpisy dokonałem ręcznie, nie kopiując ich z postu i wszystko dziala .
Dzięki Zbych !!!!
Marcin