Autor Wątek:  L61+144_osobowy_nowy_tabor  (Przeczytany 2376 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PAFAWAGGO

• Gagar z bipom💨
  • Otrzymane polubienia: 6
L61+144_osobowy_nowy_tabor
« dnia: 26 Grudnia 2024, 19:02:36 »
Witam,w przerwie między posiłkami na stole wigilijnym stworzyłem sobie taką misję bazując na powstałej już l61+144_osobowy.przekształciłem składy które postanowiłem wystylizować na tabor w latach 2020/2021/2022 dodałem opisy składów,pociągi AI jeżdżą,no i nazwałem "l61+144_osobowy_nowy_tabor" nic więcej nie dodawałem ze względu na brak czasu,gra się przyjemnie,dość odpowiedni czas trwania misji,i naprawdę mi pasuje nowy tabor na starej scenerii.dopiero zaczynam z pisaniem misji więc nie jest to dopracowane,i myślę że jeśli się spodoba będę robił może jakieś update bądź napisze inne misję na inne scenerię.misję oczywiście załączam w załączniku aby każdy mógł sobie sprawdzić przetestować jak co wygląda,można napisać też co sądzicie,zapraszam do pobrania😃!
PAFAWAGGO😌🚂

Offline koszowy

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 544
Odp: L61+144_osobowy_nowy_tabor
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Grudnia 2024, 20:23:27 »
Lbc_W, pociąg retro - podwójne 113A. Pobaw się wagonami MIGRO i IRIPK (możesz je znaleźć wpisując identyfikator operatora w okienku pod lupką). Tylko nie ma jednego wagonu i będziesz musiał użyć te trzy co są dostępne albo jeden zdublować. Nie wiem czy SP42-260 w ogóle wyjeżdża i jest czynna, wydaje mi się, że na taki pociąg retro pasować będzie SM42 w malowaniu PKP Cargo; takie rodzynki się zdarzały, a w symku nie mamy typowo turkolowych stonek.

fos_TLK, Oleńka - jeden wagon się powtarza.

W opisie taboru i scenerii są krzaki, zmień kodowanie pliku z UTF-8 na ANSI (przy zapisie pliku). Jak pojawią się kolejne blędy, to musisz ręcznie usunąć. Dodatkowo niektóre opisy można poprawić by były przejrzyste.
Siódmy rok na forum, dziesiąty z MaSzyną. Pierwsza PC: 08.13.
Róż, błękit, biel, błękit, róż.

Offline PAFAWAGGO

• Gagar z bipom💨
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Grudnia 2024, 21:24:24 »
Witaj @koszowy dawno nie rozmawialiśmy na forum,btw życzę wesołych świąt,przechodząc do tematu dzięki za wskazówki z wagonami zaraz je sobie poprzeglądam,co do sp42 jako pociąg retro to posiadałem kiedyś jako nieoficjalny dodatek sp42-001 w aktualnym malowaniu (jak coś to jest to ta używana w TurKolu) co do opisów to mam plan je rozbudować i zrobić je bardziej czytelniejsze,oraz napisze je w ANSI,będę dawać update co jak idzie, pozdrawiam!
PAFAWAGGO😌🚂

Offline koszowy

« Odpowiedź #3 dnia: 26 Grudnia 2024, 22:46:37 »
Wzajemnie :)

Odnośnie SP42, pamiętam tą teksturę 001 i rozumiem inspirację. O wykorzystaniu rzeczywistego odpowiednika tej SP42 musi się wypowiedzieć ktoś z dolnośląskiego, co ma styczność z pociągami organizowanymi przez KSK Wrocław. Do mnie przyjeżdżają głównie Turkole Kołobrzeg - Koszalin - Kołobrzeg w ramach Pirata, w tym roku akurat na EP05. Po tym odcinku zdarzały się też kursy w podobnej relacji na SU42-536 (lub w relacji skróconej Kołobrzeg - Ustronie Morskie - Kołobrzeg z 6Dg Lotosu na czele, jak w 2021).

Od siebie mogę jeszcze polecić SU46-029 lub 047 (w przypadku trzymania się okresu 2020-2021).

Możesz pokombinować z wariantami i wybrać ten dla Ciebie odpowiedni.
« Ostatnia zmiana: 26 Grudnia 2024, 22:49:15 wysłana przez koszowy »

Offline Jaco

• Otrzymane polubienia: 523
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Grudnia 2024, 16:00:30 »
SP42-001 jeździ po Dolnym Śląsku głównie pod szyldem KSK na rozkładach KD SA. Są to składy po węźle wrocławskim w zestawieniu "Bolki" (Bi29/BCi29/Ci28) i "klasa" https://wrphoto.eu/details.php?image_id=58171&mode=search, czy też same "Bolki" lub dłuższe trasy z wagonami 110Ac ex kuszetka, 110A ex salonka, czy od kilku miesięcy dodatkowo z wagonem Y/B85 https://wrphoto.eu/details.php?image_id=57543&mode=search, https://wrphoto.eu/details.php?image_id=58020&mode=search. Ostatnio "Kociołek" był też w Krapkowicach po węglarkę serii Es: https://wrphoto.eu/details.php?image_id=58244
"Atlas przewoźników kolejowych Polski 2011/The 2011 ABC of Polish Railway Carriers"

Offline koszowy

« Odpowiedź #5 dnia: 27 Grudnia 2024, 16:39:49 »
Dzięki za wyjaśnienie. W Maszynie trudno odwzorować ten skład  z 110A(c) i bautzenem, pozostają więc turkole :/

Offline PAFAWAGGO

• Gagar z bipom💨
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Grudnia 2024, 14:08:12 »
@Jaco tak kociołek był ostatnio w Krapkowicach (jestem z okolic) po węglarkę Es, niesamowicie to wyglądało,wielu moich znajomych było sfotografować ten dość ciekawy skład📸!
PAFAWAGGO😌🚂