Autor Wątek:  Wrzosy-problem  (Przeczytany 250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PAFAWAGGO

• Otrzymane polubienia: 4
Wrzosy-problem
« dnia: 27 Października 2024, 16:05:35 »
Witam mam problem, mianowicie posiadam niezbyt mocnego pc (laptop biurowy),oraz mam na nim MaSzynę,ogólnie większość scenerii wczytuje się normalnie,ale mam problem z wrzosami (wszystkie scenerie wrzos),konkretniej to wczytują się one strasznie długo (z ostatniego pliku log.txt około 49 minut) próbowałem już dużo rzeczy takich jak usunięcie składów dekoracyjnych,oraz posuwanie niektórych rzeczy z pliku flora.scm (konkretnie to trees i grass) ale niestety dało to dość małą różnice na wczytywanie.czy ktoś wie co jeszcze mogę zrobić lub co da się jeszcze usunąć aby skrócić czas wczytywania tej scenerii? Bądź czy istnieje już może jakaś wersja lite wrzos? Z góry dziękuję za odpowiedź🙏!

Offline Piotr93

• Deweloper
  • Otrzymane polubienia: 1231
Odp: Wrzosy-problem
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Października 2024, 16:15:32 »
Na sprzęcie biurowym to ciężko odpalić taką scenerię jak wrzosy, już w starterze jest opisane które scenerie są na "mocne" komputery, wrzosy również:
SCENERIA DOBREJ JAKOŚCI - DLA MOCNYCH KOMPUTERÓW
=================================================
Jeszcze podaj specyfikację komputera i pokaż ustawienia graficzne w starterze.

Offline PAFAWAGGO

• Otrzymane polubienia: 4
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Października 2024, 16:24:23 »
@Piotr93 tak wiem że dla mocnych ale już nawet wolałbym aby to się krótko ładowało i już były te lagi, specyfikacje lapka:
•Intel HD graphics 4000
•4gb ram
•Intel I-5

Offline Piotr93

• Deweloper
  • Otrzymane polubienia: 1231
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Października 2024, 17:38:49 »
Masz zintegrowaną kartę graficzną, dużo tu nie zrobisz, pokaż jeszcze ustawienia graficzne ze startera.