Też nie wiem. Rzeźbię z tego, co jest dostępne, bo podobno nie ma kontaktu z autorem. W zamkniętych wątkach jest informacja sprzed ponad 2 lat o kontynuacji w nowym wątku, który nie istnieje.
Na razie zrobiłem wstępny podział infrastruktury na komórki. Najpierw dodałem konfigurację komórek do pliku RSF z 2017 roku i wyeksportowałem obiekty infrastruktury. Następnie porównałem z dostępnym plikiem eksportowania, w którym były połączone 4 eksporty. Podzieliłem ten plik na części wg nagłówków tworzonych przez Rainsted podczas eksportowania. Kolejne wersje eksportowania różnią się nieznacznie wysokościami, mają zmienione tekstury torów, a także dodane nowe tory.
1.
2022-07-13 from linia_7_2203.RSF — brak sygnalizacji i innych obiektów punktowych.
2.
2022-11-29 from linia_7_2684.RSF — tylko okolice Rejowca (ale mniejsze niż zdefiniowana komórka).
3.
2022-12-09 from linia_7_2713.RSF — dwukrotnie powtórzenie, tylko okolice Rejowca, brak sygnalizacji i innych obiektów punktowych.
Ze względu na zmiany wysokości oraz zmianę nazewnictwa urządzeń, plik RSF z 2017 jest raczej bezużyteczny. Dostępne pliki eksportowania wydają się być niepełne. Ale być może czegoś nie zauważyłem. Do tego proces podziału SCM na komórki mógł doprowadzić do zdublowania torów na łączeniach. Mogą też być inne błędy, które będę się starał poprawiać w miarę potrzeby (typu obrócone bramki, wadliwe izolacje, dziury w sieci trakcyjnej, niespójne nazewnictwo). Kolejne planowane kroki:
1. Plik SCN do wczytania komórek z przesunięciami.
2. Podział terenu na komórki z unikaniem zdublowania.
3. Przegląd rozkładów pod kątem ich wykorzystania.
4. Test przejezdności torów od Lublina do Chełma.
5. Sprawdzenie możliwości generowania skryptów sterujących stacjami.
6. Identyfikacja braków w terenie.
7. Wygenerowanie łatek do terenu z NMT-100.
Efekty pracy będę zamieszczał w
https://rainsted.com/warsztat/chwilowe/ — na razie jest tam plik
lk7-240810.7z z plikami komórek, do których trzeba dorobić SCN. Gdy już dorobię ten SCN albo coś zrobię z terenem, to będę podmieniał archiwum na nowszą wersję, więc nie ma sensu podawać stałego linku.