Można dodać "none" do listy modeli podsypek i wybrać dla zwrotnicy. Aczkolwiek to też bez sensu, bo oprócz modelu podsypki w tym pliku INC powinny być np. kierownice, które nie są automatycznie rysowane. Wybranie "default" oznacza wygenerowanie domyślnych wpisów include (zależnie od długości rozjazdu), żeby cokolwiek było, gdy się zaczyna robić scenerię od zera. Zdarzało się, że ktoś układał tory bez przypisanych tekstur i się potem dziwił, że nie widać ich w symulacji, więc z tego powodu edytor ustala domyślne wpisy. Docelowo planowałem traktować ustawienie "default" jako błąd, ponieważ autor scenerii powinien ustalić, czy podrozjazdnice mają być betonowe albo drewniane (zależnie od typu podrozjazdnic jest różnica w dopuszczalnej odległości pomiędzy rozjazdami) oraz czy rozjazd ma mieć jakieś inne właściwości, reprezentowane przez "model podsypki". Jest też opcja wyłączenia podsypek zwrotnic podczas eksportu, co było raczej pod kątem testów na bardzo słabym komputerze, którego używałem do 2013 roku (uruchamiałem MaSzynę w okienku 384×240, żeby chociaż mieć 1FPS podczas testów i wyłączenie wszystkiego oprócz torów znacząco pomagało).