Driver24 napisał:
2. YouBy dobrze napisal i ja sie z nim zgadzam...."
Wojtek M napisał:
No prawie, chodziło mi o PRZEKAŹNIK a nie BEZPIECZNIK. Jednak masz poważne problemy ze zrozumieniem prostego tekstu
Masz dziwny tok myślenia, ale to twoja sprawa...
YouBy chodzilo o zasade dzialania WYSOKIEGO ROZRUCHU, a nie czy to jest przekaźnik czy bezpiecznik (zresztą jedno i drugie chroni silniki przed uszkodzeniem), wiec faktycznie niepotrzebnie sie w tej kwestii
spieramy, jak to napisal kolega Radkos07. Pozatym podałem CYTAT Z KSIĄŻKI: "Lokomotywy elektryczne serii ET22" wydawnictwa komunikacji i łączności 1991, w tym celu zeby podac teoretyczna zasade dzialania wysokiego rozruchu, według fachowej lektury. Doskonale wiem ze sprzegi mają 850kN, bo jest to nawet napisane na czolach lokomotyw.
Pozatym piszesz tu o jakichś moich wpadkach. Proponuje ci przeczytac uważnie temat dyskucji i jej prześledzenie, bo dochodzisz do błędnych przemyśleń. Ale mniejsza z tym...
Idą świeta i nowy rok sie zbliża, wiec trzeba sie cieszyc i szanowac :)
Oby przyszły rok byl udany dal nas i dla jedynego w swoim rodzaju symka MaSzyny EU07 :)))
P.S.
Skoro masz dostep do kabiny i jazdy w ET22 proponuje zebys pomierzył czasy od momentu ruszania przez 5,10 i 20, sek na poz1,potem2,3 i 4. Moze sie to przydac do poprawy fizyki ET22 w symku. Ja postaram sie to zrobic na EU07 bo do tej maszyny mam dostep. I moze dzieki temu przyczynimy sie do polepszenia zachowania sie loków bardziej realistycznie.
Pozdrawiam
Dodano po 6 minutach: YouBy napisał:
czyli trzeba robić przynajmniej charakterystyki, jak nawet nie fizykę, dla każdego loka osobno
Wydaje mi sie ze wystarczyło by naprzykład:
oddzielic loki datą produkcji,modernizacją czy usprawnieniami. Wiadomo ze 4E czy 303e maja podobne charakterystyki to samo jest z ET22. Ale pisanie charakterystyki dal każdej lokomotywy chyba mija sie z celem bo ciężko by bylo każdym lokiem sie przejechec i pomierzyc czasy przyspieszenia :P