To fajnie, tylko ostatnio coraz głośniej o tym że PKP IC nie ma loków do pociągów IC i Ex, już teraz w razie licznych awarii EP09 na czele niejednego IC/Ex jedzie EU07 sic!. Widać PKP PR ma kasę , a najbardziej dochodowa po PKP Cargo spółka nie... dziwne.
Przynajmniej na trasie Warszawa-Łódź będzie szybko, bo na innych trasach jak tak dalej pójdzie niekoniecznie. Zwłaszcza że EP09 zaczynają się po prostu sypać powoli, już teraz kilka czeka na naprawy główne ( chyba ponad 10 jest unieruchomionych ).
Co do EW60 to po cholerę ono jest potrzebne KM to ja nie wiem, tylko 2 jednostki, prototypowe, z mała ilością miejsc siedzących, buuuuu.
A co do zakupu nowych ezt przez KM, kasa jest tylko te cholerne przetargi nie wypalają, bo ciągle ktoś składa protest. Z tego co mi wiadomo KM zwróciła się do urzędu zamówień publicznych i ministerstwa o pozwolenie na zakup bez przetargu. mam nadzieje że je dostanie, bo stan wielu EN57 jest łagodnie mówiąc kiepski.
Ps. co to jest za adres pl.misc.kolej... moge prosić o dokładne dane bo to raczej na adres www nie wygląda