Narazie wypracowałem taki podział pracy:
1. Układ torowy + drogi + rzeki (do zrobienia w jecie, ja wziąłbym tą część, mógłbym też pełnić rolę koordynatora)
zajęte 2. Powierzchnia + dobranie tekstur powierzchni (do zrobienia w maxie, pisałem o tym wyżej w jaki sposób)
wolnePo tych dwóch punktach następuje rozdzielenie pracy:
3. Dalsze prace:
a) podsypka pod zwrotnice, czyli wiadomo o co chodzi
wolneb) sieć trakcyjna, oczywiście z odciągami i wskaźnikami trakcyjnymi
wolnec) budynki, narazie upchniemy tutaj też budynki kolejowe oraz mosty i przejazdy
zajęte d) semafory + wskaźniki
wolnee) ustalenie rozkładu jazdy + eventy
wolne4. Kwestie końcowe, czyli coś do poprawki, np. tekstury powierzchni, nachodzące na siebie części itd.
wolneOczywiście możemy jeszcze podyskutować o tym podziale, zresztą zobaczymy jak to się sprawdzi w praniu i kto się zgłosi. Dajcie znać jeżeli czegoś nie uwzględniłem w tym podziale.
Jak coś, to ja byłbym chętny do tego (trasa W góry na Mazury była pisana w prawie całości w notatniku [oprócz torów]). Zająłbym się budynkami.
Ok, niech każdy chętny zgłosi się do mnie na priva. Dla EU7_304 wstępnie rezerwuję budynki (narazie niech będą wszystkie), ale daj mi jeszcze znać na priva.
Witam!!!
Koncepcja zła i niedobra od samego początku do końca ;). Predzej bym podzielil prace nad trasą na odcinki kolejowe o określonej długości np. po 10km na osobę. Jednak to też ma swoje wady. Proponowałbym aby ktoś zajął się stacjami, ktoś zajął obiektami kolejowymi, osobno obiekty cywilne (domy, łąki, pola) no i potrzeba kogoś kto całą tą pracę będzie koordynował i łączył wszystkie etapy.
No właśnie na początek będzie tylko jedna stacja, szlak i druga stacja. Wszystko podzieliłem, no i ja będę koordynatorem (jeżeli nie będę miał czasu to po prostu poproszę o to kogoś z ekipy). Wypracowałem też swoje reguły nazywania torów, eventów, budynków itd., aby każdy w notatniku mógł skumać o co chodzi.
Jest tylko kwestia zgłoszeń i obranej trasy (wolę jednak wziąść coś z sieci PKP, aby potem nie toczyć dyskusji w stylu: a może tutaj stację zrobimy, a może zelektryfikujemy itd.). Wybiorę na początek jakieś dwa małe stacje i krótki szlak, aby zobaczyć jak to pójdzie. Chodzi tylko o to jaką linię bierzemy. Nikomu oczywiście nie obiecuję, że trasa wyjdzie kiedykolwiek, ale ja np. często jak coś projektowałem to sobie myślałem, fajnie jak ktoś zająłby się trakcja itd., właśnie teraz jest taka okazja, aby prace trochę przyśpieszyć. Zresztą wydaje mi się, że takie siedzenie w jednej rzeczy zrobi każdemu dobrze, zawsze też będzie można się przeprowadzić na inną działkę. Dajcie mi szanse, przecież oprócz czasu nic nie stracicie. Ja też do końca nie na wszystkim się znam, ale liczę też na ludzi z forum maszyny! No co jest ludzie z Wami?!