Witam.
wszystko to pieknie opisane odnosi sie do symka z Patchem 220204 lub do eu 07 -- 160704!, jezeli ktos uzywa czystego 220204 w pliku dynamic.dat wpisujemy tylko dwie linijki a trzecią zostawiamy wolną?
Np:
EL101
EP01
//1 linia: nazwa pliku mmd (UpperCase), 2 linia - Nazwa wyświetlana, 3 linia - odstęp, pusta
tak przynajmniej jest w moim zainstalowanym 220204...ignorujemy tez plik texture/mini... poniewaz nie ma tego folderu!
Szczerze mówiąc, nie wiedziałem o tym (choć nie wiem, co ma oznaczać ten znak zapytania na końcu pierwszego Twojego zdania :-).
Swoją zabawę z symulatorem zacząłem bowiem od wersji
220204, a zaraz potem ściągnąłem
160704 i dokonałem takiego jakby "inteligentnego update'u", to znaczy rozpakowując paczkę, porównywałem z sobą pliki do nadpisania (także wzrokowo) i nadpisywałem stary plik nowym tylko wtedy, gdy widziałem, że to konieczne, w przeciwnym razie zostawiałem stary plik. Potem podochodziły różne paczki z taborem, trasami czy teksturami, a także pliki
EU07.exe (którym po prostu zmieniałem nazwy).
Mam teraz na dysku taką przedziwną "zbieraninę", która jednak działa bez zarzutu :-).
Tylko nie rozumiem jednego, ale może ktoś, kto bawi się symulatorem o wiele dłużej ode mnie, mi to wytłumaczy.
Co ma piernik do wiatraka? To znaczy: co ma
start.exe do
EU07.exe (chodzi mi tu o różne wersje)? Czy wraz z wypuszczaniem nowszych wersji symka równocześnie były wypuszczane nowsze wersje
start.exe, które uwzględniały coraz to więcej możliwości (np. we wspomnianym pliku
dynamic\PKP\dynamic.dat czy odnośnie podkatalogu
textures\mini)?
No, bo jeśli nie, to dlaczego akurat w "czystej" wersji
220204 miałoby być tak, a w następnych inaczej? Przecież to nie
EU07.exe, tylko
start.exe posługuje się plikiem
dynamic\PKP\dynamic.dat.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich.