Po poprawkach od YouBy i tmj (jeżeli korzysta się z ostatniego exe), to tych problemów z działaniem scenerii nie zostało wiele.
1. Traxxa spalinowego, który czasami utyka pod wjazdowym do Włod. Zach. podmieniłem na M62 Orlenu, który nawet lepiej pasuje do składu.
2. Traxxa DB, który potrafił utknąć na szlaku usunąłem razem z całym składem.
3. Problem ze stonką blokującą peron drugi już dawno rozwiązany (chyba, że ktoś korzysta z pliku scenery z pierwszej wiadomości tego wątku), tak samo jak problem z brakiem otrzymania rozkładu dla ET42 (po poprawkach tmj nie ma potrzeby już podciągać pod sem., żeby otrzymać rj, wystarczy, że stoimy do 200m od sem.).
4. Pozostał problem z łączeniem elfów, który występuje tak rzadko, że próba jego powtórzenia jest (mimo wielu moich prób) prawie niemożliwa (udało się to ostatnio ponownie EP08_015).
5. Po skróceniu i odchudzeniu składu z ET42, nawet jeżeli czasami AI nie uda się podjechać pod Stawiska Górne, to z lżejszym składem nie stacza się do podg Stawiska Dolne i nie blokuje szlaku, a problem (z występującym sporadycznie) rozerwaniem składu przy rozruchu AI zgłaszałem tylko ja, także może u innych nie występuje.
Edit: Był jeszcze problem z wywalaniem podstacji i brakiem napięcia na całej scenerii, ale po skróceniu składu z ET42, u mnie już nie występuje.