Autor Wątek:  MaSzyna 20.09 - problemy  (Przeczytany 66758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 247
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 191
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #270 dnia: 01 Grudnia 2020, 07:59:12 »
U mnie również ten problem na Quarku występuje, jedyne co mogłem zrobić to szybko ją odholować do szopy i przesiąść się z powrotem w swój skład (57-2000).
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline wysek44

  • Wiadomości: 169
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #271 dnia: 01 Grudnia 2020, 09:17:46 »
Ja jechałem ekspresem do Skwarek, więc czekając na odjazd w Koniewicach, wskoczyłem do towara i pomijając S1 puściłem go dalej do Dejaw. Liczyłem, że może głowica się odblokuje w jakiś sposób. Tymczasem kibelki jak stały, tak zostały do końca misji.
Pozdrawiam

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10133
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2603
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #272 dnia: 02 Grudnia 2020, 00:23:24 »
Czy u Was też SU45 strajkuje i nie zmienia kierunku jazdy po odjeździe naszego pociągu z Wielkiego Kaca? Kiedyś tak nie było, ostatnio na tej paczce zauważyłem, że taka sytuacja występuje. Jedyne, co zmieniałem to EP07 na EP01.

U mnie to się niestety zdarzyło i efekt był taki, jaki na załączonym obrazku:

Dopiero jak się do niej przesiadłem i włączyłem autopilota, to odjechała do szopy, choć dawno miała podany Ms2.
Nazmieniali w zachowaniu ai i teraz nie trzyma trybu manewrowego gdy ma rozkład jazdy. A tu SU45 ma ten sam, co siódemka na podmianę. Przez co sterczy w trybie pociągowym i olewa tarczę z tyłu.
Dokładnie to po wyjeździe składu, zauważa W4 za sobą i reaguje na niego, bo nie ma odhaczonej stacji jeszcze z braku W4 przed kozłem. Wstawienie go powinno załatwić sprawę.
« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2020, 10:23:59 wysłana przez Stele »
Mój kanał youtube

Offline wysek44

  • Wiadomości: 169
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #273 dnia: 02 Grudnia 2020, 10:14:05 »
O ile sobie przypominam, to jakiś rozkład się jej wyświetlał, gdy do niej podleciałem. Myślałem jednak, że eventy się gdzieś posypały i stąd ten problem. Na forum widziałem, że już ktoś się pytał o taki sam problem, zdaje się, że na Kaliskiej. Niemniej dzięki za znalezienie przyczyny.
Pozdrawiam

Offline Hubertnator23

  • Deweloper
  • Wiadomości: 659
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 413
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #274 dnia: 02 Grudnia 2020, 10:16:31 »
Na Kaliskiej to były rozkłady jazdy skopane, przez co '@' nie działała. Jakiś miesiąc temu zostało naprawione.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10133
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2603
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #275 dnia: 02 Grudnia 2020, 20:51:12 »
Potestowaliśmy, potestowaliśmy i jest to defekt obecnych publicznych buildów, ale na rozgrzebanym tmjtowym unoffie ponownie działa. Czyli mam nadzieję się samo naprawi wraz z kolejnym exekiem. Przyczyna zmiany zachowania nieznana.
Mój kanał youtube

Offline pawelek2011

  • Wiadomości: 32
  • EN57 to złom
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #276 dnia: 05 Grudnia 2020, 18:31:33 »
Witam, przepraszam że tak ciągle piszę. Mianowicie zaobserwowałem problem na scenerii Całkowo Retro. Czasami w misji nr 1 w Wilisiu tarcza manewrowa nie podaje się. Na zdjęciu jest godzina 14:13, czyli minutę po planowym odjeździe ze stacji początkowej. W czasie zrobienia screena, pod wjazdowym od strony Jarkawek stał towarowy, a SM42 która wypychała z bocznicy wagony, normalnie otrzymywała sygnał M2. Nawet rozjazd się nie przełożył. Wczoraj, gdy jechałem tym scenariuszem, tylko że SM42, wszystko było w porządku. Problem występuje też na zimowej wersji scenerii. To zdarzenie występowało również na starszych wersjach symulatora. Zamieniłem tylko oryginalny skład na SP45 - 188. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2020, 18:58:20 wysłana przez pawelek2011 »
Procesor: Intel Core i5 9400F (6 rdzeni) 2,90 ghz (9 MB cache) Intel B365, RAM 32 gb
Karta grafiki AMD Radeon Rx580 8192 MB GDDR5 (pamięć własna)
Dysk: SSD 240 + HDD 1000 gb

Offline pasjonat_andy

  • Wiadomości: 27
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #277 dnia: 07 Grudnia 2020, 18:21:50 »

Po uruchomieniu się misja kończy sie za peronami przy rampie z kolizją z duetem TEM2


Potwierdzam, mam tak samo.

Offline wisniaxv

  • Wiadomości: 50
  • Zamiast elektryki wolę dopalacze i naftę lotniczą
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 18
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #278 dnia: 07 Grudnia 2020, 18:39:11 »
...
Czy zmieniałeś składy?
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2020, 17:20:54 wysłana przez MaciejM »
Pozdrawiam, życzę miłego dnia i smacznej kawusi
wisniaxv

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 247
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 191
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #279 dnia: 09 Grudnia 2020, 07:53:39 »
Składy nie powinny działać na zmianę przebiegu scenariusza, równie dobrze mógłby sobie dać 6Dg zamiast SP45.
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline Kominek

  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #280 dnia: 09 Grudnia 2020, 23:11:56 »
Dobry wieczór.

Szanowni Państwo, zainstalowałem najnowszą wersję MaSzyny z Państwa strony internetowej. Wersja eu07.exe - 20.914.64.0.
Kiedy próbuję uruchomić starter, wszystko gra, ale gdy naciskam "START", wyskakuje okienko o treści:
"Cannot create file "(ścieżka)\textures\logo.bmp". Odmowa dostępu."Nie mogę wygenerować log.txt, ani errors.txt.
Czy mogę prosić o pomoc? Proszę tylko o jasne i wyraźne wskazówki. Nie jestem informatykiem i nieszczególnie rozumiem pewne zagadnienia.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2020, 23:49:47 wysłana przez Stele »

Offline Turbokibel

  • Wiadomości: 1594
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1287
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #281 dnia: 09 Grudnia 2020, 23:16:03 »
Ile posiadasz miejsca na dysku, w którym zainstalowałeś MaSzynę?

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10133
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2603
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #282 dnia: 09 Grudnia 2020, 23:53:10 »
Pełna ścieżka, którą podałeś na mailu (przepraszam za brak odzewu, przeczytałem przed chwilą), by była pomocna. Symulator jest zainstalowany w katalogu niesystemowym na dysku D. Czyli blokada przez windowsa raczej odpada. Może jakiś nadgorliwy antywirus zabrał uprawnienia edycji starterowi?
Mój kanał youtube

Offline matek123

  • Moderator
  • Wiadomości: 5860
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1894
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #283 dnia: 10 Grudnia 2020, 09:01:39 »

"Cannot create file "(ścieżka)\textures\logo.bmp". Odmowa dostępu."
Czy przypadkiem nie ustawiłeś atrybutu "tylko do odczytu" dla folderu z maszyną?
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline kawup

  • Wiadomości: 500
  • Sołtys ma fpierdul
    • Zobacz profil
    • pornhub.com
  • Otrzymane polubienia: 725
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #284 dnia: 15 Grudnia 2020, 22:53:45 »
Mam problem ze scenariuszem l053-cargo-2261
Sceneria wczytuje się, ale nie uruchamia, po czym wyrzuca do pulpitu.
Słupy Robię.
Lista projektów KejWuPe(głównie słupky)


Ugułem śmiszny (nie)deweloper XDD

Offline QGforcing

  • Wiadomości: 64
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 26
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #285 dnia: 19 Grudnia 2020, 16:27:50 »
Po ok. 5. minutach od startu scenariusza l053_wieczor na exe 201020 symulator zawiesza mi się. Na exe z paczki wszystko jest dobrze. Zmniejszałem ustawienia graficzne, ale nic to nie dało.

Offline Turbokibel

  • Wiadomości: 1594
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1287
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #286 dnia: 19 Grudnia 2020, 16:37:40 »
Używaj exe Milka7, na tmjotowym jest problem z pojazdem E6ACT, wpada w jakąś pętlę i zawiesza symulator.

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #287 dnia: 25 Grudnia 2020, 11:43:16 »
Czy tylko u mnie występuje brak podświetlenia manometrów w IMPULSIE?

Offline Turbokibel

  • Wiadomości: 1594
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1287
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #288 dnia: 25 Grudnia 2020, 11:45:55 »
Na to wygląda, u mnie jest.

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #289 dnia: 26 Grudnia 2020, 14:57:06 »
Mam brak podświetlenia w impulsie po zmianie w eu07.ini gfxrenderer full na legacy. Na gfxrenderer full mam znaczne spadki fps.

Offline Turbokibel

  • Wiadomości: 1594
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1287
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #290 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:02:22 »
Dementuję.

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #291 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:06:47 »
No to jaki jest problem u mnie???

Offline Joachimowicz

  • Wiadomości: 1696
  • Nazywam się N'Avoie
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1916
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #292 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:14:16 »
Dałbyś przynajmniej loga.
| Z maszyną od 20 Kwietnia 2010! |

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #293 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:22:18 »
Logi w załączniku. Na gfxrenderer legacy mam ponad 70fps a na gfxrenderer full max 40fps ale spadki nawet do 20fps.

Offline Turbokibel

  • Wiadomości: 1594
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1287
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #294 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:31:40 »
Hmm Gfx Renderer: Radeon RX 580 Series i tak mało FPS? Trochę śmieszne, karta za ponad 1000zł i taka słaba wydajność. Jaki masz procesor?

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #295 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:41:43 »
Procesor AMD Ryzen 5 1600 AF, 3.2GHz. No właśnie i czemu tak mało FPS?

Offline Joachimowicz

  • Wiadomości: 1696
  • Nazywam się N'Avoie
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1916
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #296 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:51:29 »
gfx.resource.sweep yes zmień na no
gfx.skippipeline no zmień na yes
compresstex yes zmień na no
gfx.reflections.fidelity 1 zmień na 0

Mam praktycznie bliźniaczy sprzęt, RX590, Ryzen 5 1600. Zdaje się, że to właśnie te ustawienia powodowały u mnie znaczący spadek fpsów i przycinki.
« Ostatnia zmiana: 26 Grudnia 2020, 15:56:22 wysłana przez Joachimowicz »
| Z maszyną od 20 Kwietnia 2010! |

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #297 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:56:43 »
A gfxrenderer dać na full?

Offline Joachimowicz

  • Wiadomości: 1696
  • Nazywam się N'Avoie
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1916
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #298 dnia: 26 Grudnia 2020, 15:57:45 »
Przy takim sprzęcie raczej full. Chyba, że dalej nie będziesz zadowolony z działania maszyny, wtedy full już nie ustawiasz.
| Z maszyną od 20 Kwietnia 2010! |

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: MaSzyna 20.09 - problemy
« Odpowiedź #299 dnia: 26 Grudnia 2020, 16:02:51 »
Joachimowicz prześlij swój cały plik eu07.ini