Autor Wątek:  MaSzyna 20.04 - problemy  (Przeczytany 46711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matwr41

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #90 dnia: 07 Maja 2020, 13:39:14 »
Doszedł jeszcze kolejny problem po wczytaniu scenariusza. Na scenerii są białe tekstury, lub ich nie ma w ogóle. Proszę o pomoc.

Offline Piotr93

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1521
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 869
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #91 dnia: 07 Maja 2020, 15:03:38 »
Zalacz log i error to będzie wiadomo jakich tekstur nie masz.

Offline matwr41

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #92 dnia: 07 Maja 2020, 19:10:07 »
Oto log.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #93 dnia: 07 Maja 2020, 20:39:19 »
Kolega nie ma katalogu z teksturami. Ładuje tylko dynamiki. Wywal wszystko i instaluj jeszcze raz na czysto.
Mój kanał youtube

Offline matwr41

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #94 dnia: 07 Maja 2020, 20:49:26 »
Z poprawką, czy bez?

Offline Milek7

  • Administrator ds. Technicznych
  • Wiadomości: 1001
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 749
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #95 dnia: 07 Maja 2020, 20:51:12 »
Zainstaluj do pustego folderu z aktualnego instalatora: https://stuff.eu07.pl/MaSzyna2004P.exe

Offline AIR

  • Deweloper
  • Wiadomości: 646
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 497
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #96 dnia: 07 Maja 2020, 21:33:35 »
Gdy odhaczę dźwięki przestrzenne, nie słychać nic w ogóle. Czy tak powinno być?
(Wersja MaSzyna 20.04+)
Niebo jest Bogiem, a skoki nałogiem...->
http://www.youtube.com/watch?v=nE9G-qiZqSU

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #97 dnia: 07 Maja 2020, 21:38:25 »
To jest jakiś antyczny klucz. Trzeba by go raczej wyciepać ze startera. Dźwięki surround/stereo/mono ustawiasz w systemie i aplikacji konfiguracyjnej biblioteki openal.
Mój kanał youtube

Offline matwr41

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #98 dnia: 07 Maja 2020, 22:01:24 »
Wyrzuca taki błąd.

Offline Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 1488
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1208
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #99 dnia: 07 Maja 2020, 22:02:48 »
No, brakuje ci tego pliku, sprawdź w textures/mini czy jest coś takiego jak other.bmp.

Offline matwr41

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #100 dnia: 07 Maja 2020, 22:04:46 »
nie mam folderu textures

Offline Piotr93

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1521
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 869
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #101 dnia: 07 Maja 2020, 22:07:45 »
Pisał stele że masz wyrzuć wszystko i instalować od nowa.

Offline matwr41

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #102 dnia: 07 Maja 2020, 22:19:36 »
Robiłem tak.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #103 dnia: 07 Maja 2020, 23:11:11 »
No to coś się wcina i blokuje instalację. Wyłącz antywirusy i inne psuje na ten czas. Upewnij się też, że masz wymaganą ilość miejsca na dysku i dostęp do katalogu instalacji. Żadne program files czy userfiles.
Mój kanał youtube

Offline matwr41

  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #104 dnia: 08 Maja 2020, 14:36:45 »
Dobra, już działa zainstalowałem waszą poprawkę i wersję 20.04 (tą pierwotną) dzięki:)

Offline Zaptyp

  • Wiadomości: 60
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 16
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #105 dnia: 09 Maja 2020, 09:05:58 »
Opis odpalania SM03/04 i ET42 przygotowany przez @szogun ma tyle błędów że bym polecał szogunowi kupić słownik języka polskiego.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #106 dnia: 09 Maja 2020, 10:30:44 »
Przeredaguj, wkleję.
Mój kanał youtube

Offline Zaptyp

  • Wiadomości: 60
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 16
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #107 dnia: 09 Maja 2020, 11:38:13 »
@Stele Jak by co prześle ten tekst później bo jestem w pracy.

Offline Zaptyp

  • Wiadomości: 60
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 16
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #108 dnia: 09 Maja 2020, 12:04:46 »
@Stele znalazłem chwilę na poprawę tego prosze

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #109 dnia: 09 Maja 2020, 12:16:55 »
Dzięki poszło. Myślałem, że tam kompletnie jest jakieś "kali chcieć jeść". Któryś opis tak brzmiał kiedyś, ale widocznie poprawiliśmy.
Mój kanał youtube

Offline yrek150

  • Wiadomości: 61
  • Mistrz na warsztacie Polregio ;)
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #110 dnia: 09 Maja 2020, 12:55:03 »
Witam, mam problem ze scenariuszem L053_poranek, w sumie to ogólnie z całą L053. Chodzi o dziwne zaniki napięcia w sieci między Rudawą a Brzezinami (na torze w kierunku od Sandomierza do Dębicy, w drugą stronę jest ok). Czy te zaniki napięcia są normalne? Jeśli tak było w scenariuszu, to czy można było by zrobić coś, żeby te zaniki zdarzały się rzadziej i trwały krócej? Dzisiaj np. (w misji w której zaczynamy w Rudawie, jedziemy do Sandomierza i wracamy do Dębicy) zanik w Rudawie zdarzył się akurat gdy miałem ruszać ze stacji, przez co ruszyć nie mogłem. Ogólnie te zaniki z taką częstotliwością, przynajmniej dla mnie są irytujące.
Załączam screena z Rudawy i log z całej symulacji (podmieniłem skład na EN76 - 009).

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Maja 2020, 13:04:22 »
Trwają tyle, ile w zabezpieczeniach podstacji jest zdefiniowane. Jest to zgodne z normami. Nie tykać.
Ale L053 ma jakkolwiek zrobione sekcjonowanie sieci? Nie wydaje mi się. Ma jakieś zasilacze zdefiniowane. Moc pwr02, które u ciebie wybija, to 17MW. Pojazdy czerpiące z niej pociągnęły więcej i zdechło.
Mój kanał youtube

Offline yrek150

  • Wiadomości: 61
  • Mistrz na warsztacie Polregio ;)
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #112 dnia: 09 Maja 2020, 14:45:08 »
Za każdym razem? Bo dzieje się tak za każdym razem gdy tamtędy przejeżdżam właśnie po tym torze, i za każdym razem dzieje sie to między Rudawą a Brzezinami. Na każdym ze scenariuszy (poranek, południe, wieczór i noc).

Online mac310

  • Wiadomości: 494
    • Zobacz profil
    • Moim Okiem...
  • Otrzymane polubienia: 65
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #113 dnia: 09 Maja 2020, 14:45:46 »
Na l61 też zaniki są typowe? Wczoraj przejechałem się tlk38501 i może nie były nagminne i na długo, raczej co jakiś czas i krótki spadek podczas jazdy tak, że wywalało WSa. Do Wielunia było takich przypadków z kilkanaście.
Historia budowy pulpitu lokomotywy serii EU07.

Offline Hubertnator23

  • Wiadomości: 644
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 400
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #114 dnia: 09 Maja 2020, 15:08:43 »
Prawie na każdej scenerii wystepują. Akurat na L61 dodatkowo łamią się od czasu do czasu patyki, bo jest to sceneria stara.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #115 dnia: 09 Maja 2020, 15:10:22 »
Gdzie wam łamie na l61? Nigdzie w paczce nie mają prawa występować złamania. Czemu to nie jest zgłoszone? No ludzie!
Mój kanał youtube

Online mac310

  • Wiadomości: 494
    • Zobacz profil
    • Moim Okiem...
  • Otrzymane polubienia: 65
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #116 dnia: 09 Maja 2020, 16:14:24 »
Łamania akurat nie miałem ale spadki często.
Historia budowy pulpitu lokomotywy serii EU07.

Offline Hubertnator23

  • Wiadomości: 644
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 400
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #117 dnia: 09 Maja 2020, 16:15:09 »
Drobnostka, w Traxxie lampki od kierunku jazdy nie działają. Lampka zawsze świeci na pozycję 'N' gdy nastawnik jest na pozycji R lub D. Testowałem na exeku paczkowym i exe od tmj.

@Stele złamalo mi patyki raz na parę razy między Lisowem a Herbami. Zaraz sprawdzę gdzie dokładnie.
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2020, 16:18:06 wysłana przez Hubertnator23 »

Offline Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 1488
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1208
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #118 dnia: 09 Maja 2020, 16:17:24 »
Nie potwierdzam, świeci, zobacz.

Offline Hubertnator23

  • Wiadomości: 644
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 400
Odp: MaSzyna 20.04 - problemy
« Odpowiedź #119 dnia: 09 Maja 2020, 16:24:10 »
Sprawdziłem - przed 06:15 i po 19:00 działa, a przed (np. 18:45) nie działa.

@Stele - z epoką złamało mi patyki koło kilometrażu 139.9. Współrzędne -  około 943 , 266 , -2163. Scenariusz linia61_pospieszny1. Potrzebny log?

Edit2: Jeszcze patyki wywaliły mi się na zakręcie za Blachownią (w kierunku Herbów) oraz za rozjazdami stacji Częstochowa Stradom (w kierunku końca trasy)
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2020, 18:07:55 wysłana przez Hubertnator23 »