Witam, i już mówię o co chodzi. Dzisiaj, kiedy po raz 1 odpaliłem sobie misję z pociągiem 23171(wieczór). Zauważyłem pewne kwestie:
1. Gwizdek kierownika pociągu, który jest tutaj sygnałem do odjazdu, nie jest odtwarzany zawsze- słyszałem go bodajże tylko przy odjeździe z Dębicy i z Tumlina; dalej przyznaję się bez bicia, odjeżdżałem bez tego.
2. W rozkładzie jazdy jest zaznaczone, że rozkładowo mamy 11 min postoju. Kiedy dzisiaj prowadziłem w/w pociąg i miałem już od Swoszowic trochę w plecy, to wpierw myślałem: o, wyrówna mi się w Turowie. Co się okazało? Semafor został podany już ok 18:19. W tym momencie miałem zagwozdkę bo czekając do rozkładowej nie usłyszałem gwizdka...
Dodam, że kanał radiowy miałem poprawny, 3x sprawdzałem rozkład z tym, co mi pokazywało radio...
Tutaj taka prośba do twórców tej scenerii: dopiszcie w opisie misji, że sygnałem do odjazdu jest gwizdek- bo ja na logikę jak usłyszałem gwizdek, to jeszcze czekałem na sygnał przez radio...
Przejdę teraz do innej misji, mianowicie z pociągiem 23115(południe)
Wyjeżdżam sobie byczkiem, i 20 km/h jadąc, obserwuję tarcze i tutaj problem polega na tym, że mimo, iż czytałem opis, nawet posiłkowałem się schematem stacji, to nie bardzo jestem pewien, do którego miejsca powinienem manewrować, aby potem się podstawić w perony... Czy ktoś mógłby mi pomóc, podając schemat przejazdu? Bardzo będę wdzięczny.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów oraz twórców Maszyny :)