Cześć.
Pobrałem tę scenerię, przejechałem się MPE 12010 i brak wyjazdu z Jerzynianek.
Teren jest ładny, jedynie przejście z L53 na wrzosy wygląda strasznie sztucznie. Przydałaby się poprawka.
Mam nadzieję, że ruch na tej scenerii będzie jeszcze większy niż na samej L53 - było by to fajne ciągle mijać jakiś skład.
Posiadam kilka pomysłów na scenariusze, lecz nie wiem czy potrzebujecie propozycji.
1. IC BASIN relacji Wolica - Sandomierz, przez stacje: Wolica, Mokra, Jerzynianka, Wrzosy, Dębica (os), Turów, Rudawa.
Lokomotywa EP09. Misję rozpoczynamy na torze odstawczym w Wolicy, uruchamiamy lokomotywę i czekamy aż manewrówka podstawi nam skład w peron. Podpinamy się pod skład i jedziemy zgodnie z rozkładem jazdy. W Dębicy osobowej odczepiamy się od składu, jedziemy na wolny tor i czekamy aż manewrówka podepnie nam dodatkowe wagony. Ponownie podczepiamy się pod skład i ciągniemy go do Sandomierza. Tam się urywamy i zjeżdżamy na tor odstawczy.
2. Manewrówka IC na stacji Dębica (os).
Lokomotywa SM42. formujemy skład dla TLK relacji Dębica - Wolica. Następnie zabieramy wagony dla IC BASIN i je doczepiamy. W tym czasie bieg kończy TLK Maliniak (z Sandomierza), więc po podczepienia dod. wagonów do składu IC BASIN musimy ściągnąć wagony TLK Maliniak'a na tor odstawczy. Po tym czeka nas 20-30 min przerwy, lecz w czasie tej przerwy może się zdarzyć, że IC URAN (z Sandomierza do stacji Wrzosy) zdefektuje między Psim Polem a Swoszowicami. Gdy się to stanie musimy go zabrać do Dębicy. Gdy już to zrobimy, odczepiamy jego 2 ostatnie wagony, które następnie odstawiamy na tor odstawczy. Wracamy po skład IC URANUS i ciągniemy go aż do stacji Wrzosy. Tam odstawiamy jego wagony na bok wraz z lokomotywą. Wracamy luzem do Dębicy i formujemy skład dla TLK Banach (do Sandomierza) i wracamy na tor odstawczy, gdzie kończymy służbę.
3. Regio relacji Potok - Mokra.
EN57. Zatrzymujemy się na każdej stacji, następnie wracamy ponownie do Mokrej gdzie kończymy służbę.
4. Regio relacji Jerzynianka - Turów.
EN57-2000 x2. -To co wyżej.-
5. Regio relacji Dębica - Mokra
EN76. -To co wyżej.-
6. Ciężki towarowy relacji Dębica Tow. - Wolica Tow.
ET41. Zaczynamy w lokomotywowni, czekamy aż ET22 przyciągnie wagony, następnie manwerówka doczepia kolejne, podczepiamy się i jedziemy zgodnie z rozkładem jazdy.
Myślę, że coś z tego się nada. Misję manewrówką z takimi eventami by się przydały.