Autor Wątek:  Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.  (Przeczytany 1082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 40
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 29 Lipca 2019, 22:14:52 »
Witam , postanowiłem włączyć sobie 57-608 z malowaniem 2012 i pojawia się o to taki psikus. W dodatku na radiotelefonie nic się nie pojawia. Da się jedynie włączyć i wyłączyć oraz zmieniać kanały ale wyświetlacza brak.
Pozdrawiam
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline bolek

  • Wiadomości: 97
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 18

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 7752
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1248
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lipca 2019, 22:22:28 »
No jak wrzucasz skórkę S na model Ra to się nie dziw. Masz śmietnik w paczce. Wnętrz ci nawet nie próbuje ładować, czyli masz mmdki starsze od skórek. Model binarny pudła pewnie też.
Python Renderer: class "koliber" not definedMało mówi. Pewnie skrypt nie w oczekiwanej lokalizacji.
Mój kanał youtube

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 40
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lipca 2019, 22:30:36 »
Cytuj
No jak wrzucasz skórkę S na model Ra to się nie dziw. Masz śmietnik w paczce. Wnętrz ci nawet nie próbuje ładować, czyli masz mmdki starsze od skórek. Model binarny pudła pewnie też.

Chopie. Ja żadną skórkę S nie wrzucałem na Ra. Na innych modelach typu 1727 wszystko gra i śmiga
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2019, 22:31:21 wysłana przez Stele »
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 7752
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1248
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lipca 2019, 22:32:02 »
Sorry, bardziej ufam logowi i oczom niż Twoim słowom.
LOAD FIZ FROM dynamic/pkp/en57_v1/6baiv.fiz
[...]
Created texture object for "dynamic/pkp/en57_v1/skins/en57-608'12s"
Loading texture data from "dynamic/pkp/en57_v1/skins/en57-608'12s.tga"
Mój kanał youtube

Offline bolek

  • Wiadomości: 97
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 18
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Lipca 2019, 22:34:26 »
Tego kibla nie ma w paczce 19.04, więc musiałeś pobrać z Testu Dodatków. Wnętrza, z którego korzysta też nie ma w paczce. Spróbuj pobrać to do czego Ci dałem linki, powinno pomóc.

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 40
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Lipca 2019, 22:52:04 »
Błąd dalej się powtarza pomimo pobrania wnętrza i pobrania plików mmd i t3d z repo :(
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 7752
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1248
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Lipca 2019, 23:00:54 »
Nie no jak pobrałeś, to efekt nie może być identyczny. Wywal jeszcze raz e3d dla pewności i wstaw nowego loga.
Mój kanał youtube

Offline RafaPolska424

  • Deweloper
  • Wiadomości: 394
  • Zawsze winny jest ktoś inny.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 359
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Lipca 2019, 23:03:17 »
Jednostka w teście miała przypisany źle model przez co tekstura się źle wyświetlała, na repozytorium jednostka ma już poprawiony wpis i tekstura wyświetla się (przynajmniej u mnie) prawidłowo.

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 40
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Lipca 2019, 20:43:13 »
Pobranie tekstury z repo pomogło i wszystko działa. A jeszcze jedno, jak naprawić kolibera?
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline Turbokibel

  • Betatester
  • Wiadomości: 202
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 54

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 40
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Lipca 2019, 12:28:24 »
Niestety ten skrypt nic nie pomógł na radio.
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2019, 15:53:56 wysłana przez matek123 »
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline Turbokibel

  • Betatester
  • Wiadomości: 202
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 54
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Lipca 2019, 13:23:09 »
A gdzie go wrzuciłeś?

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 40
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Lipca 2019, 15:35:51 »
Wrzuciłem go do scripts. Tam gdzie powinien być jednak dałeś mi chyba zły skoro tam były kilometry od 07-1504 i do 42-12xx.


Nie cytujemy poprzedniej wiadomości.
+10
Matek123
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2019, 15:53:13 wysłana przez matek123 »
Z symulatorem od 2008 roku :D

Offline Turbokibel

  • Betatester
  • Wiadomości: 202
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 54
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Lipca 2019, 15:42:28 »
Miałeś folder scripts z tego linku wrzucić do głównego folderu MaSzyny.
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2019, 15:46:29 wysłana przez Turbokibel »

Offline wacek12321

  • Wiadomości: 40
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Lipca 2019, 15:57:54 »
W sensie miałem na myśli że wrzuciłem go do folderu z symkiem. Sorry dzisiaj mylę się często.
Z symulatorem od 2008 roku :D