- te nieszczesne w27, autor zrobil blad i pewnie nie przetestowal dokladnie (jesli w ogole)
Dzięki za pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Napisałem wyżej: miałem inny rodzaj wskaźnika w27 i myślałem, że jest to ten właściwy w27 z downloadu - dlatego u mnie działoło poprawnie, a u was niekoniecznie.
raz tory oddalone sa od siebie o jakies 10m by za 2 km zblizyc sie na 3m.
Tyle, że mam coś schrzanione w maksie: jeśli w 3ds tory mam przesunięte względem siebie o np. 5m, to po eksporcie do *.scn te same tory były jakieś 80m od siebie, więc wszystko muszę ustawiac "na oko".
poza tym kiepska tekstura trawy
Eh... przeczytaj sam koniec któregoś z moich postów, albo to, co kiedyś napisałem w tym wątku.
Przeczytałem uwagi i:
<ciach>
3. Wziąłem sie za poprawianie trawy, ale to trochę potrwa
Dlatego tez wczoraj ta trasa wyleciala z mojego dysku.
Myślę, że nie będe płakał z tego powodu.
Uwazam, ze jak juz sie stworzy cos takiego nalezy to doglebnie przetestowac badz samemu, badz dac komus do sprawdzenia. Szczegolnie, ze trasa jest duza. Jak widac autor mial gdzies ten wazny etap procesu tworzenia trasy.
A co ja robię?! Czytam uwagi i staram się jak najbardziej poprawić swoją trasę, tylko że to nie jest ot tak - usiąść przy kompie na godzine i po wszystkich problemach. Jakbym "mial gdzies ten wazny etap procesu tworzenia trasy", to w pierwszym poście napisałbym: "No zrobiłem sobie jakąś trasę, w zasadzie to jej nawet nie testowałem (bo jakieś błędy wyskakują), ale nieważne. Niech ktoś ją wrzuci do downloadu i tyle. A jak wam się coś niepodoba, to trudno - man to głęboko", albo coś w tym stylu.
Mam nadzieje, ze autor sie zmotywuje i poprawi ta trase
/\komentaż powyżej/\
takich tras (magistrale szybkiego ruchu) jest malo
Więc zrób taką trasę, i żeby wszystkim od razu chodziła bez najmniejszego problemu, nie mówiąc o jakiś błędach.
ja osobiscie uwazam, ze zajmowanie sie trasa Strzesowiec - Karpice to niepotrzebna strata nerwow
To może dam sobie spokój?! Nie dość, że parę ładnych miesięcy straciłem na budowę tej trasy, a teraz męcze się z poprawkami, to jeszcze czytam, że trasa jest do d###, a autor jest kompletnym ignorantem, który pewnie ani razu nie jechał swoją trasą (bo prawdopodobnie jemu też się nie uruchamia).
Jeśli uważasz, że trasa jest do niczego - masz takie prawo, ale doceń chociaż wysiłek autora, który robi co może, aby trasa była jak najlepsza.
Nie chcę, żeby wszyscy zachwycali się, jaka to moja trasa jest wspaniała, skoro nie jest. Cenię sobie uwagi (te krytyczne rónież). Ale proszę - nie zarzucaj mi, że nie testowałem swojej trasy, ani że nic przy niej nie robię!