Cóż, trochę to minęło czasu... ale lepiej późno niż wcale ;D
Z racji, że koleje KWB Konin są zagrożone wyginięciem w nie tak odległym czasie
(mówi się o dwóch latach), fajnie byłoby zachować to, bądź co bądź, unikatowe dziedzictwo konińskich kolei w choćby cyfrowej formie. Przechodząc do sedna, postanowiłem wrócić do tej inicjatywy w czysto hobbystyczny sposób, traktując ją jako poboczny projekt z podstawowym i jak na razie jedynym celem —
stworzenia modelu LEW EL2 do MaSzyny.Prace nad modelem, a przynajmniej jego zewnętrzną częścią, z czego pamiętam, skończyły się na ramie wózka, z której nie jestem przesadnie zadowolony. Tak więc, mając zgromadzone trochę więcej materiałów niż na starcie tego projektu, spróbuję skonstruować model od nowa, mając na uwadze rozwiązania konstrukcyjne, o których nie miałem pojęcia, korzystając tylko z jednego marnego
blueprint'u.
Postaram się informować o postępach co jakiś czas tutaj i spróbuję nie zniknąć na kolejne dwa lata ;D
Mimo że baza planów materiałów, zdjęć, referencji i informacji powiększyła się znacząco
(choćby przez ubiegłoroczne zwiedzanie zakładów kolei KWB), to jednak cały czas, gdyby ktoś wchodził w posiadanie planów/rysunków technicznych
(wcześniej tu niewysyłanych), bądź zdjęć w dobrej jakości, które nadałyby się jako referencja przy modelowaniu bardziej zawiłych elementów konstrukcji, to zapraszam do podzielenia się nimi w odpowiedzi lub wiadomości prywatnej. Przy okazji,
dziękuję bardzo serdecznie za wszystkie dotychczas wysłane materiały!