Autor Wątek:  Problem z zalogowaniem się do Repozytorium  (Przeczytany 1862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawelek2011

  • Wiadomości: 32
  • EN57 to złom
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Problem z zalogowaniem się do Repozytorium
« dnia: 15 Września 2020, 14:41:36 »
Witam Szanowni Państwo, mój problem polega na tym, że nie mogę zalogować się do Repozytorium, wpisuję polskie znaki i wyświetla się coś takiego: "Error 502 Bad Gateway" Jeszcze coś jest napisane małym druczkiem na dole, tak jest za każdym razem. Czy mógł by mi ktoś pomóc? Dziękuję za pomoc.

Co do tego wątku chodzi, że chciałbym pobrać najnowszego 36wea, ale dowiedziałem się, że 16.09.20r. jest planowane wydanie MaSzyny 20.09.
Ps. Mam też problem, że MaSzyna 20.04+ po uruchomieniu i załadowaniu, wyświetla mi się zielony ekran i nawet po 15 minutach nic! Nawet odinstalowywałem i instalowałem z powrotem. I tak mi się zacinała za każdym razem na każdej scenerii i scenariuszu. Jeśli dacie mi propozycję wątku, to przepraszam najmocniej za ten wątek.

Pozdrawiam całą Administrację i Deweloperów.
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2020, 14:52:22 wysłana przez pawelek2011 »
"miłośnicy kolei szanują zdanie wszystkich"
miłośnicy kolei kiedy ktoś mówi że en57 to złom: 🤬🤬🤬🤬🤬

Offline Piotr93

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1684
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1099
Odp: Problem z zalogowaniem się do Repozytorium
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Września 2020, 15:04:11 »
Repozytorium służy deweloperom i osobom aktywnie pracującym w projekcie, do tworzenia nowych dodatków oraz tworzenia nowych paczek całościowych. Nie radzimy pobierać czegoś z repozytorium jak się nie ma minimalnej wiedzy na temat działania symulatora. Skoro paczka całościowa ma wyjść za kilka dni, to te kilka dni cię nie zbawi jak i pozostałych oczekiwaczy, proszę uszanować trud deweloperów maszyny oraz trud również strony Trainz Model Studio.
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2020, 15:05:36 wysłana przez Piotr93 »

Offline pawelek2011

  • Wiadomości: 32
  • EN57 to złom
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: Problem z zalogowaniem się do Repozytorium
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Września 2020, 15:19:34 »
@Piotr93 Nie wiem czy otrzymałeś moją wiadomość, ale miałem zamiar pogratulować Deweloperom za wykonanie tak ciężkiej pracy jaką jest Impuls i inne rzeczy.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2020, 14:12:00 wysłana przez pawelek2011 »
"miłośnicy kolei szanują zdanie wszystkich"
miłośnicy kolei kiedy ktoś mówi że en57 to złom: 🤬🤬🤬🤬🤬

Offline hubo221

  • Wiadomości: 174
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Problem z zalogowaniem się do Repozytorium
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Września 2020, 15:27:02 »
Cytuj
Ps. Mam też problem, że MaSzyna 20.04+ po uruchomieniu i załadowaniu, wyświetla mi się zielony ekran i nawet po 15 minutach nic! Nawet odinstalowywałem i instalowałem z powrotem. I tak mi się zacinała za każdym razem na każdej scenerii i scenariuszu. Jeśli dacie mi propozycję wątku, to przepraszam najmocniej za ten wątek.

To co Ty chciałeś z repo zassać jak Ci nie działa podstawa...
Mam dzisiaj dobry dzień i trochę czasu, więc pomogę. Szklana kula przed wydaniem nowej Paczki jest wyłączna.
Proponuję (jak już): Przede wszystkim odpalić tor doświadczalny i zobaczyć, czy wejdzie. Jeśli nie wejdzie to wraz ze specyfikacją komputra dać jako załącznik plik log.txt i errors.txt wygenerowane z odpalania toru doświadczalnego. Znajdują się w głównym folderze symulatora. Taka forma edukacji. A jak już wejdzie i złapiesz poprzedni log i errors z toru doświadczalnego to odpal jakąś dużą scenerię i jak Ci się znudzi (powiedzmy po tych 15 min) to też miło byłoby te dwa pliki zobaczyć z dużej scenerii.
Takie objawy (przynajmniej u mnie) daje za słaby komputer, który po prostu mieli scenerie godzinami. Wtedy wyłączamy renderowanie, obniżamy jakość grafiki, wyłączamy dymy, (opcjonalnie) zapis taśmy i się modlimy, żeby w ogóle cokolwiek w miarę płynnie chodziło.
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2020, 15:31:23 wysłana przez hubo221 »

Offline pawelek2011

  • Wiadomości: 32
  • EN57 to złom
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: Problem z zalogowaniem się do Repozytorium
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Września 2020, 15:30:04 »
@hubo221 przecież gdy zapełnia mi się pasek ładowania to wyskakuje mi zielony ekran, nie uruchamia się tylko "ładuje na tym zielonym ekranie" jak by to tak powiedzieć, a poczekaj kilkanaście minut to jeszcze sprawdzę.

Pozdrawiam!
"miłośnicy kolei szanują zdanie wszystkich"
miłośnicy kolei kiedy ktoś mówi że en57 to złom: 🤬🤬🤬🤬🤬

Offline Zaptyp

  • Wiadomości: 60
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 16
Odp: Problem z zalogowaniem się do Repozytorium
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Września 2020, 21:03:18 »
przecież gdy zapełnia mi się pasek ładowania to wyskakuje mi zielony ekran, nie uruchamia się tylko "ładuje na tym zielonym ekranie" jak by to tak powiedzieć, a poczekaj kilkanaście minut to jeszcze sprawdzę.
I co działa? Jak by co log i plik errors masz w tym samym katalogu co MaSzyna.
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2020, 21:17:48 wysłana przez Zaptyp »