Jakoże zdobyłem starą wersję (sam EN57) to nie wypowiadam sięna razie na tematy ruchowe, jeno na wizualne, i tak:
- jak się poleci w kierunku "do tyłu" tego kibelka, to po lewej stronie torow widać co raz bardziej jaśniejącą trawę - dodaj pare punktów zaczepienia dla mesha tam i będzie po kłopocie.
- stacje - nie wiem jak innych, ale trochę dziwnie wyglądają pojedyncze tory między peronami. Nie lepiej już zrobić dwutor z peronami na zewnątrz lub jednym po środku?
- może jestem niedouczony, ale słyszałem o posterunku odgałęźnym (czy jakoś tak) ale o "dogałęźnym" jeszcze ani razu (a na tabliczkach jest "p.dogałęź"...
- Za stacją "Langusty" odchodzi zelektryfkowany tor w lewo i kawałek dalej się urywa. Wartałoby go pociągnąć trochędalej albo nieco zakręcić, bo widać go z głownego szlaku i trochę śmiesznie to wygląda... albo po prostu postaw las :]
-tartak jest super :]
- a'propos Homarowa - tartak - ciekawe rozwiązanie z sygnalizatorami. Nie jestem torowcem i może ktoś bardziej kompetenty sięwypowie, ale od strony szlaku jednotorowego nie ma żadnego semafora wjazdowego na ten posterunek (ot chociażby po to by podać ograniczenie do 40 przy jeździe na bok), a są wyjazdowe na normalny szlak... trochę mi to nie gra... rozumiem sygnalizatory zezwalające na wjazd na jednotor, ale po co zezwalające na wjazd na szlak za posterunkiem? wystarczyłby ten jeden przed.... em aj rajt?
- sierżantów nie ma....
- słupy oświetleniowe w Krewetkowie Gornym stoją bokiem
- tory odstawcze nie są zakończone kozłami oporowymi
- imho nastawnia w krewetkowie stoi kapkę za daleko - po co nad tym rozjazdem - już zdecydowanie lepiej w momencie kiedy zaczynają się te rozjazdy w perony - lepszy pogląd na stację. A jak tak ma być, to wypadałoby drugą z drugiej strony
- trochę brakuje chociażby krzyży św. Andrzeja przy przejazdach
Ufff, to tyle jeżeli chodzi o wizualną stronę. Generalnie trasa bardzo mi się podoba, nieduża a można jeździćw kółko :] Ciekawa widokowo, a "błędy" przeze mnie wytknięte są prawie niezauważalne.
Jak dla mnie to za wizualnośc taka mocna 5 :]
Zobaczymy jak ruszymy sięskładem jakimś, ale to dopiero chyba jutro (czyli dziś)