Tam wyżej to ma być real :).
Mniej więcej zapoznałem się z trudnościami jakie mnie czekają. Wiem że AI nie potrafi się łączyć, więc chciałbym w scenerii umieszczać lokomotywy jako wagony, które by łączyliśmy ze składem. Czy można tak? Cała sceneria obejmowałaby 24h, przy czym planuję sesję po jakieś 2h. Wtedy też podczas pierwszej sesji podstawialibyśmy skład, a w drugiej mógłby już ruszać w drogę (tak planuję rozwiązać problem lokomotyw).
Niektóre zwrotnice miałyby być uruchamiane poprzez klawisze, byłoby to odzwierciedlenie zwrotnic ręcznych w bocznych torach. Czy to jest mozliwe?
I jeszcze jedno. Mam komputer 1,66 GHZ, 256 DDR Ram, Geforce4, czy uciągnie on stację z jakimiś sześcioma torami zelektryfikowanymi i dość rozbudowanym układem torowym?
Z przyjazdami pociągów problem mam tak rozwiązany że w miejscach niewidowcznych (czasami bardzo odległymi) mam zrobione pętle (jeżeli pociąg wyjeżdza na szlak, a po jakimś czasie przyjeżdża taki sam skład) bądź też eventy, które uruchamiają inne pociagi. Czy to będzie działać?
Sorki że tak duzo pytań, ale nie chciałbym, aby w czasie kończenia okazało się że wszystko jest do... no wiecie.
Obecnie mam układ torowy, sieję trawkę. Pewnie najwięcej roboty będzie przy eventach.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.