Hej,
Jestem od dawna związany z forum i symulatorem, oraz jak niektórzy wiedzą, od blisko 4. lat pracuję w PKP Intercity - wcześniej jako konduktor, a w chwili obecnej odbywam staż przygotowawczy na stanowisko instruktora handlowego. W związku z tym chciałbym rozpocząć temat dot. zagadnień handlowych - głównie PKPIC, ale również postaram się odpowiedzieć na pytania dot. innych przewoźników, na zasadzie: zadajecie pytanie, a ja staram się odpowiedzieć w miarę szybko wraz z ew. podstawą prawną. Dla Was będzie to zaspokojenie wiedzy/ciekawości, a dla mnie trening i łatwiejsze przyswajanie i utrwalanie wiedzy. :) Możecie pytać o ulgi, oferty, taryfy, regulaminy, jak to wygląda w praktyce (np. odprawa w pociągu), częściowo o tabor i jego obsługę z punktu widzenia drużyn. Póki co jeśli chodzi o obsługę kas biletowych rPOS to mogę odpowiedzieć zdawkowo bo dopiero zaczynam z nimi przygodę. Zastrzegam sobie prawo do pomijania kwestii które mogą zahaczać o tajemnicę przedsiębiorstwa lub narażać spółkę w jakkolwiek inny sposób.
Służę pomocą i wiedzą oraz zachęcam do zadawania pytań!
Pozdrawiam,
Grzegorz, p.o. instruktor handlowy.
Przyklejam. | @macius5991
Usuwam na życzenie autora.
adsim