No, tak się czułem kopnięty za wszystkich, tylko nie za siebie. ;) Nie marudzę, że coś mi się nie podoba, prędzej marudziłbym coś odwrotnego. ;) No nie było lepiej(chociaż przez tyle lat się nim cieszyłem, więc nie dam powiedzieć, że był zły ;) ). Tak jak pisałem, akurat jeśli chodzi o ten typ zabawy z dźwiękami, to nie znam się, dlatego nie wiem jaki jest powód, ale Maszyna 18 brzmi sporo lepiej(tak z tego co słychać, bez odniesienia się do rzeczywistości, bo niestety nie mam takiej możliwości, a filmy, to nie to samo). Może kwestia samych dźwięków, chociażby mijane składy właśnie, ale też i takie drobniejsze rzeczy jak mruganie czuwaka, dźwięk nie jest też taki... płaski, tak to nazwę(bardziej selektywny). No ale nieważne, ważne, żeby mi działało. ;)
Ten plik OpenAL32 mam cały czas na pulpicie, nie usuwałem go z kompa. Już go sam miałem wrzucać z powrotem i kombinować, ale czekałem co ci z większą wiedzą na to.
Jedyne co jeszcze sam zauważyłem, to że dźwięk ogólny w ini jest ustawiony na 1.5, dla mojego problemu, to nie ma znaczenia, ale czy w ogóle nie ma? Czasami niektóre programy mają z tym problem, a na pewno zwiększa to szumy itp. Jeśli to oczywiście oznacza dla Symulatora 150%(bawię się czasami z dźwiękami i wiem, że taka wartość często jest jeszcze ok, zależnie jeszcze od jakości dźwięku). Piszę to bo dosyć długo męczyłem się z dźwiękami z OMSI, aż w końcu doszedłem do tego, że trzeba przesunąć suwak w ustawieniach(a co się nakombinowałem...) MSTS też miał z tym problem(niektórzy ustawiali to w plikach sound modelu, co kończyło się tzw. pierdzeniem ;) ) W Maszynie też mi coś szumiało za bardzo i zmieniłem sobie na 1.