Teraz kilka rzeczy ode mnie.
Po pierwsze: Jakiś czas temu wyczytałem, że:
(formatem nie musi byc to koniecznie .wav obslugiwane sa takze dzwieki w formatach .ogg i .flac)
Zrobiłem eksperyment, i umieściłem w scenariuszu dźwięk ogg vorbis. Niestety po uruchomieniu natychmiast następuje wysyp. Myślałem aby umieścić w scenariuszu l053_poranek zapowiedzi pociągów właśnie w tym formacie, jako .wav strasznie dużo ważą. No i możliwa jest lepsza jakość.
Po drugie: event visible nie działa. Chyba że ja go źle stosuje? Chyba że nie wiem o jakiś ograniczeniach? W każdym bądź razie uruchamia się a efektów nie widać...
Po trzecie: w evencie copyvalues jest inna kolejność niż opisana w maszynowej wiki: najpierw podaje się nazwę komórki docelowej, a potem źródłowej. Ale tutaj jestem niemal na 100% pewien, że błąd jest w wiki a nie w exe.
Po czwarte: kilka stron temu przewinęła się dyskusja na temat komend load i unload. Korzystanie z tych komend jest obwarowane kilkoma warunkami (komenda musi być uruchomiona przez dany wagon, wagon musi stać i musi się znajdować w określonych współrzędnych z dokładnością do bodajże 5 metrów) co może ma jakiś sens przy ładowaniu wagonów towarowych, ale dla pasażerskich jest kompletnie bez sensu. Dodatkowo w implementacji komendy unload był jakiś błąd i można było wyładować wagon tylko wtedy, jeżeli szybkość rozładunku była równa jego obciążeniu.
Moja propozycja odnośnie tych komend: wywalić uzależnienie od podania współrzędnych i najlepiej jeszcze od postoju. Wówczas wystarczy dać tylko putvalues z komendą Load lub unload i wagon się załaduje lub rozładuje, no i będzie możliwe korzystanie (denerwują mnie wypełnione pasażerami wagony stojące na bocznicach). No i trzeba sprawdzić poprawność implementacji unload.