Dzięki serdeczne!
Przeinstalowałem i jest, jak było. Tzn. symulacja działa i jest przejezdna tzn. się nie zawiesza. Pliki rozkładów jakieś (nie wiem, czy wszystkie i te co należy) mam i rozkład mi się wyświetla zarówno w oknie gł. Rainstad, jak też w symulatorze podczas jazdy. Jedyny problem, to że w symulatorze się ten rozkład nie "przewija" zgodnie z mijanymi stacjami a także nie ma sygnałów odjazdu od kierownika pociągu. Co ciekawe pierwotnie tzn. w wersji oryginalnej pobranej w PC 15.04 z Patchem 16.08 to wszystko działało (rozkład i sygnały od kierownika), natomiast zawieszał się symulator z uwagi na występujące błędy (jak na początku tematu). Przewijanie rozkładu i sygnały odjazdu przestały działać w momencie nadpisania plikami udostępnionymi przez Krzyśka626 (w pierwszej wersji) i potem już ani razu nie to nie działało - nawet po ponownym nadpisaniu pliku sn61.scm oraz innych przez pliki oryginalne z PC 15.04...
Szczerze mówiąc już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że pierwotnie podmieniałem tylko ten jeden plik (sn61.scm)... Nie rozumiem o co chodzi i nie wiem, czy to coś pomoże, ale jakby tak, to załączam pliki: "log.txt", "errors.txt" oraz tymczasowy scenerii "$.scn" oraz aktualne oryginalne scenerii oraz zdarzeń w załączeniu - pierwszy plik "calkowo_sn61.scn" oraz rozkład pochodzą z katalogu "Scenery", a pozostałe (również te umieszczone w archiwum) z podkatalogu "Slimson". W sumie sceneria działa i jest przejezdna, jednak brakuje mi zwłaszcza sygnałów odjazdu od kierownika, bo znacznie zwiększają realizm symulacji. Przewijanie rozkładu też było przydatne...
Dlatego jeżeli ktoś coś podpowie lub pomoże, to będę wdzięczny!
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Krzyśkowi626 oraz Steele'owi za dotychczasową pomoc!