Coś takiego już istnieje i znajduje się pod adresem eu07.pl/forum. Jego członkowie mogą przedstawiać [...] swoją twórczość, zrzuty ekranu itp. a także dzielić się swoimi propozycjami oraz pomysłami. I żeby utrzymać tutaj ład, potrzeba kilkunastu działów, moderatorów, stopniowania uprawnień dostępu i wielu innych "trików", które SMF udostępnia. A i tak utrzymanie ładu i sensowności funkcjonowania takiej społeczności na forum nie jest łatwe (patrz: Bocznica). Robienie takiej grupy to zadanie co najmniej tak ambitne jak tworzenie równoległego forum, które w dodatku jest pozbawione wielu mechanizmów forumowych. Ja Wydziału Promocji nie reprezentuję, ale prywatnie jestem na nie. Ale też nie chcę tego pomysłu krytykować od początku do końca - taka grupa miałaby swoje plusy, ale chyba minusów byłoby więcej.
@Kwarku-prawdziwy, pewnie wiele zależy od grupy wiekowej, ale z mojej perspektywy argument "nie wszyscy mają FB" praktycznie nie istnieje ;) Nawet najwięksi przeciwnicy FB pozakładali sobie konta, jak poszli na studia, na grupach kierunków/grup jest wielki przepływ informacji. I podejrzewam, że w innych społecznościach jest podobnie. Grupy są dla wielu jednym z głównym argumentów za założeniem konta na FB.