Robiąc integrację z Lua wkurzyłem się niemiłosiernie i w najbliższym czasie zacznę wrzucać wersje bazujące na ostatnim commicie z poprawkami na PoKeys (niedostępny publicznie, ale to będzie w wersji 479) z przepisanymi poszczególnymi plikami pascala na c++. W końcu trzeba to zrobić. 2 tygodnie szukałem jakiegoś rozsądnego i darmowego narzędzia do konwersji bo nie uśmiecha mi się przepisywać _mover.pas ręcznie. Wczoraj znalazłem (i tak są potrzebne ręczne poprawki) więc robota może ruszyć do przodu.
Dodano: 01 Lipca 2016, 21:33:31
Zacząłem od "najprostszego" czyli kodu odpowiedzialnego za obsługę rozkładu jazdy. W zasadzie została tylko jedna funkcja, za to najważniejsza - czytanie z pliku. I teraz moje pytanie: robić na istniejącym, czy bawimy się na całość i po prostu opracować nowy format, w którym będzie można docelowo zawierać także polecenia dla przyszłego dyżurnego. Oczywiście format, który da się łatwo czytać i nie będzie powodować problemów przy pisaniu i parsowaniu przez exe.
Mile widziane propozycje jakiegoś standardu, w którym możemy się poruszać (no chyba, że zostajemy przy tym co jest).